Wpis z mikrobloga

@shido: umiem śpiewać, rysować, robię nalewki, gotuje i lubię sprzątać. Kiedyś konkursy sportowe. Wiem że takie wpisy się minusuje ale chciałam tylko zwrócić uwagę na ludzi którzy wyśmiewają hobby innych, a przy tym sami nic nie robią
  • Odpowiedz
@pikob: ważne jest by mieć pasję. Swój wpis napisałam w pośpiechu bo oburzyła mnie rozmowa z nie-koleżanką dla której jedyne zajęcie to ujarać się i zrobić 'przypał' a która wyśmiewa każdego kto ma jakieś sensowniejsze zajęcie. Poza tym, oglądanie seriali to też zajęcie. Nie negowałam tego
  • Odpowiedz
@pikob: ze wstydem przyznam że nic jej wtedy nie odpowiedziałam. Po prostu wykręciłam oczy i wiedziałam że to koniec naszej rozmowy. Dopiero wracając do domu (jak zwykle z resztą) ułożyłam sobie co mogłam jej powiedzieć/ wypomnieć. Poza tym ona jest już za stara na reprymendy
  • Odpowiedz
@ciagleloginzajety: Pisząc go liczyłem na to, że go odczytasz w normalny sposób, a nie że się będziesz doszukiwać docinków czy jakiegoś ukrytego sensu. Ja się naprawdę tylko spytałem o to jakie masz hobby i tyle, żadnych podtekstów. Nic do Ciebie przecież nie mam.
  • Odpowiedz
@ciagleloginzajety: wstydu twojego tu nie ma. Reakcja typu "ignor" jest bardzo dobrym rozwiazaniem w takich sytuacjach. Milczenie. No bo jak powiesz glupiemu ze jest glupi? Zrozumie? Bedzie wiedzial o co chodzi? Bedzie wiedzial co zrobic?

Niestety czasem bywa tak ze pewnych rzeczy u pewnych ludzi nie lubimy i pozostaje nam dwojaka droga:

1. Zaakceptujemy to, bedziemy liczyc ze to nie zaistnieje, a jak zaistnieje to wezmiemy poprawke i jakos tam
  • Odpowiedz