Wpis z mikrobloga

@pikob: ważne jest by mieć pasję. Swój wpis napisałam w pośpiechu bo oburzyła mnie rozmowa z nie-koleżanką dla której jedyne zajęcie to ujarać się i zrobić 'przypał' a która wyśmiewa każdego kto ma jakieś sensowniejsze zajęcie. Poza tym, oglądanie seriali to też zajęcie. Nie negowałam tego
@pikob: no ok. Rozumiem ciebie.

Ale co się tutaj stało?

ona wyśmiewa czyjeś pasje, co jest tylko i wyłącznie jej problemem,

ty się tym denerwujesz, przez co powstaje żal,

który wylewasz tutaj.

Widzisz co się stało?

Rozumiesz?

To teraz chwyć mojego komenta, idź wstecz przez swoje komenty, komenty innych, swój wpis itd aż dotrzesz do tej laski i powiesz jej:

"to ty jakaś jebnięta jesteś, skoro się z tego nabijasz, a
@pikob: ze wstydem przyznam że nic jej wtedy nie odpowiedziałam. Po prostu wykręciłam oczy i wiedziałam że to koniec naszej rozmowy. Dopiero wracając do domu (jak zwykle z resztą) ułożyłam sobie co mogłam jej powiedzieć/ wypomnieć. Poza tym ona jest już za stara na reprymendy
@ciagleloginzajety: Pisząc go liczyłem na to, że go odczytasz w normalny sposób, a nie że się będziesz doszukiwać docinków czy jakiegoś ukrytego sensu. Ja się naprawdę tylko spytałem o to jakie masz hobby i tyle, żadnych podtekstów. Nic do Ciebie przecież nie mam.
@ciagleloginzajety: wstydu twojego tu nie ma. Reakcja typu "ignor" jest bardzo dobrym rozwiazaniem w takich sytuacjach. Milczenie. No bo jak powiesz glupiemu ze jest glupi? Zrozumie? Bedzie wiedzial o co chodzi? Bedzie wiedzial co zrobic?

Niestety czasem bywa tak ze pewnych rzeczy u pewnych ludzi nie lubimy i pozostaje nam dwojaka droga:

1. Zaakceptujemy to, bedziemy liczyc ze to nie zaistnieje, a jak zaistnieje to wezmiemy poprawke i jakos tam to