Aktywne Wpisy
duzy_krotki +947
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +174
Co się dzisiaj o------o to ja nawet nie. Przyjechała jakaś kobieta i się okazuje że to nowa dźwigowa. I weszła na budowe i już jej miliard rzeczy nie pasuje, dźwig za wysoko czy coś. No ale to jeszcze nic.
Ide sobie a tu nagle człowieka bez buta niosą i krew cieknie. Coś mu "spadło na achillesa". Na budowie ślady krwi niczym miejsce zbrodni.
Wracam do "pracy". Jak chcecie więcej histori z praktyki budowlanej to piszcie, zawołam.
#budowa #budownictwo troche #coolstory a troche może #creepstory
Płatną przedsprzedaż jeszcze wprowadź;/
@dilectus: raczej rzadko. Pomijając zadrapania, to chyba pierwszy wypadek jakiego jestem świadkiem, spędziłem na budowie już 4 miesiące. Najczęstrze wypadki na budowie to spadki z wysokosci. Często śmiertelne. Raz słyszałem od kierownika, że pracownik spadł z pierwszego piętra, wstał i chciał dalej pracować. Siłą go zabrali do
na zdjęciu masz zabezpieczenie prętów na przyszłość tak, aby nikomu się nic nie stało (jeden korek koło 1 zł stoi) ;)
jeśli w Umowie zawrzesz zapis, że musi dbać o stan bhp na swoim odcinku robót (wystarczy, że mu kupisz te grzybki) to musi je zakładać, jak nie założy... to za każdy pręt np. możesz dawać 200zł kary za każdy przypadek złego lub niewystarczającego zabezpieczenia frontu robót (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Już robotnicy by woleli zaryzykować niż zakładać wszędzie grzybek.
To nie był pręt a ostra krawędź szalunku, a takie grzybki sam dzis zakladalem