Wpis z mikrobloga

#dziendobry z placu budowy ;)

Co się dzisiaj o------o to ja nawet nie. Przyjechała jakaś kobieta i się okazuje że to nowa dźwigowa. I weszła na budowe i już jej miliard rzeczy nie pasuje, dźwig za wysoko czy coś. No ale to jeszcze nic.

Ide sobie a tu nagle człowieka bez buta niosą i krew cieknie. Coś mu "spadło na achillesa". Na budowie ślady krwi niczym miejsce zbrodni.

Wracam do "pracy". Jak chcecie więcej histori z praktyki budowlanej to piszcie, zawołam.

#budowa #budownictwo troche #coolstory a troche może #creepstory
Leithain - #dziendobry z placu budowy ;)

Co się dzisiaj o------o to ja nawet nie. Pr...

źródło: comment_2AxadyyobxyLu41J7JDA2ELMKOrBzU6X.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leithain: Tagami to zaspamowałeś po mistrzowsku. Tyle krwi to jest nic. Ja kiedyś widziałem pomieszczenie w którym koleś przywalił z pięści w szybę w takiej budce portiera i ją rozwalił. Nie wiedziałem, że człowiek ma w sobie aż tyle krwi.
  • Odpowiedz
  • 25
@Leithain: co to za c-----a moda na pisanie zapowiedzi, tutaj k---a nie ma żadnego story, pewnie liczysz że będziemy się dopytywac jak to się skończyło.... Masz story to je k---a wrzuć, a nie trailery z milionem tagów i prośbami o wpisywanie się na spam listę dot. nie wiadomo czego.

Płatną przedsprzedaż jeszcze wprowadź;/
  • Odpowiedz
  • 0
@ryhu: wyluzuj troszke, wtedy nic nie wiedziałem. Teraz wiem, że gościu ma tylko mocno rozciętą skórę. Ścięgna i reszta w całości.

@dilectus: raczej rzadko. Pomijając zadrapania, to chyba pierwszy wypadek jakiego jestem świadkiem, spędziłem na budowie już 4 miesiące. Najczęstrze wypadki na budowie to spadki z wysokosci. Często śmiertelne. Raz słyszałem od kierownika, że pracownik spadł z pierwszego piętra, wstał i chciał dalej pracować. Siłą go zabrali do
  • Odpowiedz
@bercik999: już Ci odpowiadam, czas ma na to podwykonawca! :D

jeśli w Umowie zawrzesz zapis, że musi dbać o stan bhp na swoim odcinku robót (wystarczy, że mu kupisz te grzybki) to musi je zakładać, jak nie założy... to za każdy pręt np. możesz dawać 200zł kary za każdy przypadek złego lub niewystarczającego zabezpieczenia frontu robót ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@JackMaster: dlatego musisz przenieść odpowiedzialność BHP na froncie na podwykonawcę i zacząć zabawę z karami, uwierz mi, w ciągu tygodnia grzybki będą na każdym pręcie :P
  • Odpowiedz