Wpis z mikrobloga

Jak widzę jak w tym kraju ludzie dają się nabierać na propagandę i populizm oraz nie wiedzą co to krytyczne myślenie to mi się rzygać chce. Część moich znajomych lubiąca na fb wpisy JKMa sądzącego, że serpatyści nie mieli możliwości zestrzelenia samolotu oraz komentarzep-----w pod jego wpisem, że to robota Amerykanów (drugi komentarz najbardziej lubiany). Cieszę się, że s--------m do Norwegii. Polacy to j----i debile.

PS Mam zamiar głosować na KNP, ale dopiero jak lider-debil umrze albo zrezygnuje ze stanowiska i przestanie p-------ć głupoty.

#oswiadczenie #gorzkiezale #emigracja #kuce
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@platkiowsiane: Jaką propagande? Proszę Cię. A skąd saparatyści mają taką technologie? By zestrzelić samolot na wysokości przelotowej?

Wiesz jaki jest problem polaków? Dokłądnie to co opisałeś.. Czyli sianie niezgody w narodzie. Nie potarfisz uszanować innej opini ani się do niej odnieść tylko od razu wyzywasz wszystkich od idiotów.

Dziel i rządź.

A separatyści to po prostu casus beli rosii.
  • Odpowiedz
@sorek: Przechwycili buka, który ma taki zasięg i zestrzelili samolot nie ma w tym zagadki. Sam sie nie zestrzelil a gdyby nie postrzal to nie dymil by sie juz w powietrzu co jest nagrane. Juz wczesniej byly donosy na jakiejs stronie (dzien przed wydarzeniem), ze buk zostal zaobserwowany w tamtych rejonach. Poszukaj sobie w powiazanych/komentarzach na glownej, bo nie mam ochoty w tym grzebac.
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: Tak, tylko kogo meili do obsługi tego? Zresztą, nikt nie mówi, że tak jest na pewno - to jest tylko domysł - po co od razu obrażac domysły i pomysły, które nie muszą być wcale nieprawdziwe? Wiesz na 100%? Oddasz życie za to, że to byli TYLKO separatyści i rosja nie miała z tym nic wspólnego?
  • Odpowiedz
@sorek: O widzisz, załapałeś. Brawo.

Zresztą, nikt nie mówi, że tak jest na pewno

"Jest oczywiste, że separatyści nie mieli ani technicznych możliwości ani żadnego interesu by ten samolot zestrzelić." - JKM

Czyli wg. ciebie oczywiste stwierdzenia przychylne Rosji nie są propagandą podczas gdy nikt nie wie jak jest na pewno? Umieszczanie takich wpisów na facebooku którego czyta dziennie pewnie kilkaset tysięcy osób jest propagandą
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: Czyli mówisz, że mówienie, że separatyści nie mieli technicznych możliwości nie jest oczywistym mówieniem, że to ROSJANIE to zrobili? Bo raczej nie ukraina ;) W jaki sposób to ma byc przychylne rosji?

Dla niego to oczywiste, ale nie sądze, ze on by za to oddał życie tak naprawdę ;)
  • Odpowiedz
@sorek: JKM sam napisał wcześniej, że Putin po cichu pomaga separatystom. Myślisz, że gdzie kupują sprzęt? Dostają go.

Czyli mówisz, że mówienie, że separatyści nie mieli technicznych możliwości nie jest oczywistym mówieniem, że to ROSJANIE to zrobili

Mówienie, że nie mieli możliwości sugeruje, że za to nie odpowiadają podczas gdy wszystko wskazuje odwrotnie (ale nie ma 100% pewności)
  • Odpowiedz
@platkiowsiane: Osobiście uważam, że separatyści mają możliwość, ale jest to po prostu casus beli rosji. Już nie wspomne o tym, co zostało wrzucone na ruskiego facebooka ;)

Chodzi mi tylko o to, że nie rozumiem po co się czepiać czyjejś opinii na ten temat - ma to jakieś znaczenie?

Inaczej: Według mnie to prawda - SEPARATYŚCI nie mieli możliwości tego zrobić, zrobiła to po prostu rosja pod przykrywką separatystów -
  • Odpowiedz