@JanuszSundajski: tyle że na wiejskiej drodze chłop na motorynce najwyżej na ciągnik sąsiada albo do rowu wpadnie a nie na zwykłych ludzi niczym pocisk
@JanuszSundajski: kiedyś to wsk czy nawet Simson to był szczyt marzeń każdego szczyla w lata 90 bo koszty zakupu były spore i trzeba było się na tyrać i zarobić , teraz banan dostaje hulajnogę i myśli że wygrał życie
@szczypior90 @IksdeHeheh: @ramirezvaca Sam pamiętam miałem 3 sztuki WSK, i na wsiach bylo normą, że pijana młodzież jeździła bez kasków, prawa jazdy czy ubezpieczenia, Były z silnikami 125ccm i 175ccm, jedna miała 7 a druga 14 koni, więc szły dość dobrze, i były tanie, simsonami jeździły raczej dzieciaki których starzy mieli więcej kasy, bo za jednego simsona, mogłeś kupić 3 sztuki WSK. Było masę wypadków, złamań, tylko nikt
@GULO666: jeszcze popularne były MZ 250 i Jawy 350. Co drugi nastolatek na wsi w latach 90. i pierwszej dekadzie dwutysięcznych miał jakiś motocykl. Jednocześnie nikt nie miał prawa jazdy i ubezpieczenia. Kask też był tylko opcjonalny jak oczy łzawiły od wiatru.
@Promilus: MZ już była wyraźnie droższa, Jawa350 była tańsza od MZ, ale chlała benzynę jak ruscy wóde, ale za to jechała 140km/h Fajne czasy byli, teraz już nie ma czasów
@wfyokyga: im więcej ofiar, tym szybciej się tym zajmą, więc kibicuję. Tym bardziej że raz mi dzieciak wyjechał i gdybym miał niefart, mógłbym pójść na kilkanaście lat do pudła za przejechanie bezm00zga.
Wyjazd był na parkingu, w miejscu gdzie zawsze chodzi się powoli, bo auta jeżdżą.
kiedyś sie latało na komarkach i innych gównianych wsk bez prawka, nikomu to nie przeszkadzało, a teraz hulajnogi = zesranie sie
@JanuszSundajski: Kiedyś kiedy przez osiedle w ciągu całego dnia przejechało góra 5 samochodów vs 2026 rok gdzie na każdy metr kwadratowy przeciętnego miasta przypada więcej samochodów niż ludzi i psów razem wziętych xd
@JanuszSundajski: hulajnoga waży 30 kg, typek na niej drugie tyle, gnoje teraz jeżdżą na jednym kole, (mają kask) co prognozuje przyszłe jazdy na czymś mocniejszym jak im się znudzi i nie mam na myśli mono kola
źródło: temp_file5684894517573832666
Pobierzźródło: 1000035588
PobierzByło masę wypadków, złamań, tylko nikt
Fajne czasy byli, teraz już nie ma czasów
Wyjazd był na parkingu, w miejscu gdzie zawsze chodzi się powoli, bo auta jeżdżą.
@JanuszSundajski: Kiedyś kiedy przez osiedle w ciągu całego dnia przejechało góra 5 samochodów vs 2026 rok gdzie na każdy metr kwadratowy przeciętnego miasta przypada więcej samochodów niż ludzi i psów razem wziętych xd
@mariecziek: ja bym tego jazda nie nazwał. Po prostu zapoerdalanie.