Wpis z mikrobloga

✨️ Praca w Orlenie na rafinerii w Płocku
Czy jest tu ktoś kto może powiedzieć coś o pracy w #orlen na rafinerii w #plock?
Doszły mnie słuchy, że szukają tam cały czas do pracy, a również w najbliższych latach to zapotrzebowanie będzie rosło (przez Olefiny/Nowa Chemia). Orlen rozwiązuje to w ten sposób, że finansuje szkołę (technik technologii chemicznej) i biorą po niej wszystkich, a nawet i w trakcie jak wykażesz się na praktykach.
Płock to moje rodzinne miasto i tam kiedyś kiedyś skończyłem technikum chemiczne. Ale wgl mnie to nie interesowało i mam porobione jakieś g---o studia z zarządzania, administracji itp. Problem polega na tym, że nie mieszkam w tym mieście, ani w inny dużym mieście i zarabiam najniższą. Nie pracuje też w zawodzie tylko w kołchozach.
Zastanawiam się czy to nie jest dobry pomysł aby wrócić do Płocka i poszukać tam pracy. Podobno robiąc na instalacji bezpośrednio w Orlenie można zarabiać i po 10tys. A w spółkach typu laboratorium niewiele ponad najniższą krajową ale za to dobry social (13. i 14., gruszka, dodatki na święta, itp.). Oczywiście te zarobki na instalacji to po jakimś tam czasie i jest to praca fizyczna, sporo do nauki bo to odpowiedzialność. Za to w laboratoriach praca jest lekka i pracują tam głównie kobiety.
Prawa to? Jest sens zainteresować się tym miastem i pracą tam? Kusi mnie to, bo mam połowę mieszkania tam po rodzicach i brat chce się pozbyć swojej części co daje mi dobry i dość tani start. Nie interesuje mnie, że to miasto emerytów, a nawet jest to plus.
To co wiem o pracy w Orlenie to od znajomego z discorda, czyli w sumie nic pewnego dlatego proszę o weryfikację. Jestem w wieku prawie 40 lat.
#praca #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim:to że jest przepaść pomiędzy Orlen a spółkami z grupy to bujda jeśli chodzi o płace, rynek jest cały czas chłonny że względu na ogromną ilość inwestycji, na stanowisko np. młodszy operator myślę że możesz śmiało aplikować ale wada jest pracana tzw 3 brygady
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: lepiej spolka matka - Orlen niz corka - laboratorium. Socjal wiekszy, widelki tez. Jak trafisz na instalacje to zalezy od instalacji. Generalnie jak chetny sie uczyc i garniesz sie do pracy to powinno byc dobrze. Owszem obecnie w Orlenie mozna dostac prace bez znajomosci w szczegolnosci na takich stanowiskach.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
sprytny-przeciwnik-51: @sberatel: Sorry, że bez weryfikacji ale odpisuje z innego sprzętu.
Ja też absolwentem jestem i to dokładnie tego technikum którego "sponsorem" jest Orlen. I tak, w czasach jak ja to kończyłem to też już była taka polityka.
A absolwentów nie mają na pęczki, robią co mogą aby tylko przyciągnąć uczniów, finansują jakieś sale i sprzęty w tej szkole, dokładają kasę do wszystkiego, wszędzie tam jest logo orlenu, generalnie nacisk że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
dumny-uczeń-4: @wyindywidualizowany: Tu op. A po co mi znajomości skoro do pracy z moim wykształceniem tj. technikiem chemii ogłoszenia wiszę od 2025 r. i z każdej strony słyszę, że biorą każdego, a nawet dopłacą jak będziesz chciał zrobić? Przeczytaj też moją odpowiedź wyżej, tam więcej wyjaśniłem jak to wygląda z brakiem rąk do pracy na tych stanowiskach.
A tu żeby nie być gołosłownym linki do ofert pracy:
https://skk.erecruiter.pl//Offer.aspx?oid=4719665&cfg=76b98f485df044c9a6e71c52f6cb8632&fromSkk=1789845313173&ejoId=506326&ejorId=208547&comId=5115738&source=www.orlen.pl
https://skk.erecruiter.pl//Offer.aspx?oid=4696791&cfg=76b98f485df044c9a6e71c52f6cb8632&fromSkk=1789845337675&ejoId=499952&ejorId=205981&comId=5115738&source=www.orlen.pl
Akurat w tych linkach
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
życzliwy-człowiek-64: Tu op.
@michal284: O widzisz, to mnie zaskoczyłeś. Bo pierwszy raz z tym się spotykam. Po prostu słyszałem, że Orlen SA nie ma płac jak najniższa krajowa ale też nie maja tam takich zwykłych stanowisk bo te oddają spółkom. No ale może ja skupiłem się na spółce Laboratorium bo albo tam albo w Orlen SA mam szansę dostać prace.
Tak, wiem o tej pracy na 3 (albo i podobno na
  • Odpowiedz