Aktywne Wpisy
CzuowiekPor +18
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
#niecoolstory #mooskstory
Zwyczaje są takie, że większość pisze "Witam", a "Dzień dobry" nie pisze nikt, bo jest nielogiczne.
Jak piszę list o 3 rano to mam pisać "Dobry wieczór"? Skoro "Dzień dobry" i "Dobry wieczór" to wówczas TRZEBA zakończyć zwrotem "Do widzenia" albo "Dobranoc", bo tak się klasycznie kończy rozmowę zaczętą od "Dzień dobry".
"Witam" + "Pozdrawiam" jest dobre, ale mało formalne. Formalne jest "Szanowny Panie"
Komentarz usunięty przez autora
Jeżeli piszesz mail o 3 rano zawsze możesz założyć, że osoba odczyta to rano i nadal napisać "Dzień dobry".
I skąd Ci się wzięła "Do widzenia" w mailu? "Dobranoc" możesz napisać do swojej dziewczyny w wiadomości SMS, a nie w mailu formalnym.
Dostaje setki maili dziennie, najczęściej służbowych od dużych firm i najczęściej właśnie rozpoczynają korespondencje pisząc "Dzień dobry". To, że większość osób w nieformalnych
Ja piszę o 3 w nocy, ktoś to czyta o 3 w nocy, czy mogę napisać "Dobry wieczór"?
"Dzień dobry" wzorcowe nie jest, jest ośmieszające i zanikające. "Witam" jest logiczne i rozpowszechniające się"