Wpis z mikrobloga

Miraski polećcie poproszę jakiegoś laptopa do 3 tysięcy.

EDIT: komputer do żadnych szczególnych inżynieryjskich zastosowań, to dla różowego paska, więc żeby odtwarzał seriale on-line i nie buczał:) Zasadniczo intuicyjny i nieawaryjny;)

#laptop #komputery #poleccie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1. Jaki duży ma być?

Raczej większy, bardziej 15 niż 13:) Ale żeby mieścił się do laptopowej torby, więc bez przesady (myślę, że do 16 cali?)

3. Z systemem czy bez? ew. jakim?

Z
  • Odpowiedz
@mustek36: już, już, niebawem się zapoznam! Strasznie dziękuję za poświęcony czas, nie miałem kiedy przejrzeć:) Z pewnością się ustosunkowuję:)
  • Odpowiedz
@mustek36: miałem chwilę i przejrzałem proponowane komputery, jeszcze raz dzięki za profesjonalną radę!;) chyba skorzystamy z Twojej wiedzy, mi się podoba ten lenovo, kobieta jeszcze musi się zastanowić;) Dam znać jak coś wybierzemy albo jak będę miał jeszcze jakieś pytania, dzięki:)
  • Odpowiedz
@KBR_: spoko, właściwie mam e540 "pod ręką" (doradziłem zakup mojej dziewczynie) więc pytaj śmiało. Chyba najlepszy laptop cena/jakość w swoim przedziale :)
  • Odpowiedz
@mustek36: problemem jest słaba matryca - dziewczyna robi trochę zdjęć i zależy jej na ładnym wyświetlaczu, powiedz mi czy faktycznie w tym lenovo jest taka zła? Może inny model ma lepszą?
  • Odpowiedz
@KBR_: w tej cenie nie ma co szaleć z matrycami. Wszystkie właściwie będą podobne. Cytując:

Matryca Della nie jest w stanie w pełnie odwzorować przestrzeni sRGB i Adobe RGB. Pokrycie tej pierwszej wyniosło około 61%, a tej drugiej - 45%. To zła wiadomość dla osób, które chciałyby wykorzystywać ten wyświetlacz do profesjonalnej obróbki zdjęć.

Matryca E540 nie nadaje się nawet do amatorskiej obróbki zdjęć. Jest w stanie odwzorować tylko 35,2%
  • Odpowiedz