Aktywne Wpisy

Michu94 +7
Mirki i Mirabelki, jaki piec domowy do pizzy neapolitańskiej? Elektryczny chyba nie da rady dobić powyżej 400stp, zatem w grę wchodzą gazowe i opalane drewnem
Co myślicie o tym, czy jest lepsza alternatywa?
#pizza #bojowkapiekarska #kuchnia #pieczzwykopem
Co myślicie o tym, czy jest lepsza alternatywa?
#pizza #bojowkapiekarska #kuchnia #pieczzwykopem

Adiog +17





Mireczki, potrzebuję przepisu na czerninę, najchętniej starodawnego od waszych babć, mam bądź uzdolnionych kulinarnie dziadków, możliwie łopatologicznego tzw od A-Z. Będę bardzo wdzięczny.
Podstawowym składnikiem czerniny jest krew z gęsi lub kaczki. Dostałam krew już wymieszaną z octem aby się nie ścieła, butelkę o pojemnośći 250ml.
Gęsie lub kacze mięso na