Wpis z mikrobloga

@MariuszBraighton: Po pierwsze mam rację i odsyłam chociażby do słownika PWN. Po drugie język jest warstwą pojęciową, którą człowiek opisuje rzeczywistość. Od zasobności języka i wiedzy bezpośrednio zależy poziom samoświadomości i inteligencji człowieka.
  • Odpowiedz
Zachód??? Przecież rusofobię zarzucała nam Gazeta Wyborcza i Komorowski, zresztą Tusk też xD

Zachóddd xD

@zdzislawspanialy lepiej nie sprawdzaj jacy europejscy politycy siedzą na "emeryturach" w rosyjskich spółkach.
Trzymanie z rosja to był bardzo dobry ruch- i zachod o tym wiedzial- ale poblazanie im było dużym błędem. Zachod miał tania gaz, ropę, węgiel, różne metale, sztuczne nawozy i chemikalia. To była gora zaoszczędzonego hajsu. Niemiecka gospordka została zbudowana na gazie, tani gaz to
  • Odpowiedz
@zdzislawspanialy: Ale tu nie ma z czego XDDDD-ować tylko trzeba posypać głowę popiołem i przyznać, że taka jest prawda. Do 2014 roku libkowe media wprost mówiły o polskiej rusofobii, ja przez własną siostrę (skrajną liberałkę) byłem nazywany rusofobem gdy ona i jej koleżanki akurat w okolicach 2012 roku przeżywały okres fascynacji Rosją.

Ja jako centro-prawak nigdy Rosji nie ufałem i zawsze uważałem, że to kraj będący zagrożeniem dla regionu -
  • Odpowiedz