Wojciech_Skupien
w 5 lat na PPK zrobiłem 12,5k zysku nie robiąc nic, a wy tu fikołki robicie codziennie z pazurami obgryzanymi do samej skóry żeby po 5 latach sobie uświadomić że giełda to dla was rozrywka pokroju jednorękiego bandyty xD #gielda
147
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
ParadygmatYT
@Wojciech_Skupien: dziadek 12.5k zysku w 5 lat daje 2500 rocznie, tutaj tyle w godzine zarabiamy a najlepsi nawet tyle robią w dzień
382
przegrywam_przez_miasto
@Wojciech_Skupien: 12.5k? to można już iść na ten cały FIRE
171
Dalegor_
@przegrywam_przez_miasto: jedyne FIRE na jakie można sobie pozwolić przy takich bizantyjskich sumach
19
Wojciech_Skupien
@Griev: Albo nie wiesz jak funkcjonuje PPK albo jesteś zwykłym ignorantem, czytanie ze zrozumieniem się kłania. Piszę tu o zysku, a nie o stanie całego konta.
18
Wojciech_Skupien
chłopie, szkoda mi nawet to komentować

@paluszki_rybne: To już drugi raz w tej dyskusji, kiedy piszesz, że nie warto czegoś komentować, zaraz po tym jak to skomentowałeś. Xdd
9
kromeczek
kromeczek
@Wojciech_Skupien: mogłeś dziecko zrobić to miałbyś 800*12*5 zysku na czysto
7
ParadygmatYT
@Wojciech_Skupien: ok boomer
7
Zulf
Zulf
@Wojciech_Skupien: wybitny wynik
6
Krupier
@Dorgarag

PPK to najbardziej opłacalna rzecz, wbrew temu co wykopki wieściły i dumnie się wypisywały xd

Najlepsze, że są głąby, które dalej twierdzą, że to głupi program, a w ogóle to i tak zaraz ukradną. XD
5
Wojciech_Skupien
@Griev: no właśnie XD Ty nie wiesz nic o mnie, ja nie wiem nic o tobie ani o tym, że inwestujesz w metale, a mimo to to ty właśnie wygłaszasz mi wykład o podstawowych aspektach świata XDD Brzmi jak wyjątkowo solidne podstawy do eksperckiej oceny drugiego człowieka, jeśli podobnie analizujesz rynek pod kątem ruchów inwestycyjnych to pozostaje mi życzyć samych sukcesów
4
Wojciech_Skupien
dawno takiego npcta nie widziałem xD

Chłop co pracodawca za niego składki odkłada, zamiast samemu pieniądze inwestować i upłynniać i się szczyci, że w 5 lat 12k odłożył, nawet ciężko to skomentować

@paluszki_rybne: Czyli według Ciebie inteligentniej jest odrzucić pieniądze od pracodawcy i państwa, żeby potem z dumą opowiadać, że samemu próbowało się wykręcić ten sam wynik? XDD
4
kszych
@Wojciech_Skupien: they see me rollin…
4
Steczny
@Wojciech_Skupien: u mnie ppk to też najbardziej zyskowna pozycja XD
3
Griev
@Wojciech_Skupien: PPK i "zrobiłem". Nie zrobiłeś tylko ci pracodawca co miesiąc wpłaca... fajnie, niech się odkłada. Ale to nie inwestowanie ;) I w ogóle coś mało ci wpłaca, po 200 zł miesięcznie tylko? Nie myślałeś dorzucać od siebie drugie 200?
3
Wojciech_Skupien
@damiano_polishiano: Kolejny jełop nie rozumiejący języka polskiego, szkoda strzępić ryja
3
dzem_z_rzodkiewki
@Wojciech_Skupien: 12.5k w 5 lat można zrobić poprzez uniknięcie zbędnych decyzji finansowych jak np kupowanie jedzenia które się zmarnuje xD
2