@wujek_srednia_rada: ja bym nie mógł na takich odludziach mieszkać, wolę szum miejski. Ale jak ktoś lubi to spoko widać że Machaj chyba lubi takie klimaty więc fajnie że mu się udało
ja bym nie mógł na takich odludziach mieszkać, wolę szum miejski
@In_thrust_we_trust: chęć na przeprowadzki na takie wichury przychodzi na stare lata. Tylko na starość to jednak fajnie nie czekać 3h na karetkę aż dojedzie i cudem nie zakopie się, lub nie urwie zawieszenia po drodze.
@wujek_srednia_rada: no fakt, trzeba tak mieszkać dłuższy czas zeny zobaczyć czy rzeczywiście się to lubi. Znam ludzi którzy mzarzyli o mieszkańców na wiosce a gdy w końcu to urzeczywistnili, to po roku wrócili do miasta
I o to chodzi, życie jest od tego żeby próbować doświadczeń, więc propsy dla Machaja
@In_thrust_we_trust: dokladnie tak, mam kolege, ktory wychowal sie w centrum miasta i gdzies okolo 2020 wymyslil przeprowadzke na wies jako spelnienie zyciowych marzen. wybudowal sie 40km od miasta. obecnie mowi, ze to byla najgorsza decyzja jego zycia. wszedzie daleko, a dla dzieci jest pelnoetatowym taksowkarzem. ostatnio mowil, ze szuka chalupy pod miastem albo szeregowca, a to sprzedaje w p---u
@In_thrust_we_trust: Nie wiem od jak dawna go oglądasz? Na pewno woli te klimaty, jakieś chyba dwa lata temu pokazał na vlogach krótką wizytę w Chinach i Korei, już wtedy twierdził, że duże miasta straciły urok i wolałby mieszkać na wsi. Ale mi nie chodziło o preferencje do życia, tylko o mentalność. Można wybrać mieszkanie na wsi, a być młodym duchem człowiekiem. On jest mentalnie staruszkiem, zatrzymał się w postrzeganiu świata
https://maps.app.goo.gl/pi7ZeEG2nUjk2dD97?g_st=ic
#raportzpanstwasrodka
źródło: image
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2026-08-30 o 11.00.44
PobierzChciałem wrzucić coś w stylu Zamöyski Spa&Wellnes Resort, ale to też jest ładne
@In_thrust_we_trust: chęć na przeprowadzki na takie wichury przychodzi na stare lata.
Tylko na starość to jednak fajnie nie czekać 3h na karetkę aż dojedzie i cudem nie zakopie się, lub nie urwie zawieszenia po drodze.
I o to chodzi, życie jest od tego żeby próbować doświadczeń, więc propsy dla Machaja
Może po prostu lubi te klimaty, pamiętaj że miasta w Azji są wyniszczające i inwazyjne ten ciagly gwar i hałas itp
To chyba najgorszy możliwy dystans, masakra
Chyba najlepsza dla takich ludzi to jakiś szeregowiec tuż pod miastem albo w odległej dzielnicy mkasta