Wpis z mikrobloga

• 1
ja bym nie mógł na takich odludziach mieszkać, wolę szum miejski

@In_thrust_we_trust: chęć na przeprowadzki na takie wichury przychodzi na stare lata.
Tylko na starość to jednak fajnie nie czekać 3h na karetkę aż dojedzie i cudem nie zakopie się, lub nie urwie zawieszenia po drodze.
  • Odpowiedz
@wujek_srednia_rada: no fakt, trzeba tak mieszkać dłuższy czas zeny zobaczyć czy rzeczywiście się to lubi. Znam ludzi którzy mzarzyli o mieszkańców na wiosce a gdy w końcu to urzeczywistnili, to po roku wrócili do miasta

I o to chodzi, życie jest od tego żeby próbować doświadczeń, więc propsy dla Machaja
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: dokladnie tak, mam kolege, ktory wychowal sie w centrum miasta i gdzies okolo 2020 wymyslil przeprowadzke na wies jako spelnienie zyciowych marzen. wybudowal sie 40km od miasta. obecnie mowi, ze to byla najgorsza decyzja jego zycia. wszedzie daleko, a dla dzieci jest pelnoetatowym taksowkarzem. ostatnio mowil, ze szuka chalupy pod miastem albo szeregowca, a to sprzedaje w p---u
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: Nie wiem od jak dawna go oglądasz? Na pewno woli te klimaty, jakieś chyba dwa lata temu pokazał na vlogach krótką wizytę w Chinach i Korei, już wtedy twierdził, że duże miasta straciły urok i wolałby mieszkać na wsi. Ale mi nie chodziło o preferencje do życia, tylko o mentalność. Można wybrać mieszkanie na wsi, a być młodym duchem człowiekiem. On jest mentalnie staruszkiem, zatrzymał się w postrzeganiu świata
  • Odpowiedz