Wpis z mikrobloga

• 2
@normikoski: 1600 zapytań na minutę, to jest 27 zapytań na sekundę. W dodatku to tylko query do bazy czy w niej jesteś żadnego przetwarzania. 10 letni laptop by coś takiego ogarnął. Jak trzeba robić kolejki do takiego serwisu, to znaczy że ktoś coś z----ł.
  • Odpowiedz
@omicronns: powiedzieli wyciek danych, powiedzieli sprawdź tu, i co mam tam wpisać swój pesel? by sprawdzić?
A nie lepiej na te ich gov się zalogować do swojego profilu i zobaczyć kiedy były ostatnie zapytania o pesel?
J3bać to ich sprawdzanie i podawanie pesel na stronie która wisi.
  • Odpowiedz
@omicronns nie wiesz na czym działa backend, nie wiesz ile ma przydzielone zasobów, nie wiesz co się tam dokładnie dzieje. też mogę napisać milion iks de i ich wyśmiać ale prawda jest taka że taka kolejka to nic szokującego i te liczby w niej też nie. bardzo dobrze że pomyśleli i zrobili kolejkę na momenty z większym ruchem
  • Odpowiedz
@xmas78 ale to działa dokładnie tak jak mówisz. to .gov i logujesz się swoim profilem mobywatel i ci pokazuje czy twój pesel wyciekł. żadnego peselu z palca nie wpisujesz ani nikogo innego peselu nie sprawdzisz
  • Odpowiedz
  • 0
@xmas78: @ponton: Nie no trzeba się zalogować, ale logowanie jest na innej maszynce, jest dla całego gov.pl.

@normikoski: Zresztą no bez jaj, wymagajmy trochę od tego państwa a nie ktoś mi będzie zaraz będzie wyliczał z network analizerem z przeglądarki ile faktycznie jest zapytań xD Taki ruch jest śmieszny po prostu i wymaganie żeby czekać minutę na query do bazy tak/nie jest żałosne, kiedy za darmo
  • Odpowiedz