Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +428
Pamięta ktoś jeszcze klimatyczne strony fanowskie pokroju GTASite, który widać na załączonym obrazku? Miały wszystko elegancko poukładane – obszerne listy pojazdów i broni z opisami, ciekawostki, solucje, mody i tętniące życiem forum, gdzie każdy dział miał sens. Dziś to wszystko zastąpiły bezduszne social media, a nawigacja po facebookowych grupkach to koszmar – posty znikają w feedzie, brakuje jakiejkolwiek struktury, a znalezienie konkretnej wiedzy graniczy z cudem. Wszystko rozbite po Discordach czy Twitterze,
źródło: image
Pobierz
ChickenDriver2 +19
Co ludzie widzą w mieszkaniu na wsi, we własnym domu?
Pytam bo ponad 25 lat mieszkałem w blokach - od 40 do 65 mkw, od jakiegoś czasu mieszkam na wisi niecałe 20 km od miasta.
i i tego.. nienawidzę.
Chcę
Pytam bo ponad 25 lat mieszkałem w blokach - od 40 do 65 mkw, od jakiegoś czasu mieszkam na wisi niecałe 20 km od miasta.
i i tego.. nienawidzę.
Chcę

Mieszkam w Szczecinie i na mojej dzielnicy emeryci biją się o miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych. W życiu bym nie pomyślała, że do takich czasów dożyje, a powiem wam, że jest na co popatrzeć, komedia normalnie. Wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim? Ci emeryci nie są niepełnosprawni, o wózkach, czy jakoś kulejący. Normalnie sprawni, potrafią biegać i karteczki za wycieraczki wystawiać, że nie powinieneś parkować, bo nie jesteś z naszej dzielnicy(sama raz widziałam taka karteczkę za szybą, jakiegoś auta).
Dorąbali się ostatnio do mojej sąsiadki, starszej, ma męża ledwo chodzącego o kulach (Jest już stary, często jeżdżą na badania do szpitala). Jeździ jego autem i parkuje jego autem z kartka dla niepełnosprawnych. Raz zaparkowała bliżej naszego bloku to dostała karteczkę, że jako opiekun osoby niepełnosprawnej nie ma prawa stać na takim miejscu. Ja nawet wiem kto taka karteczkę wystawił. Jest taki jeden sąsiad, jeździ duża krowa, Skoda Karoq. Raz to by mnie zepchnął z drogi osiedlowej, bo jeździ środkiem, pan i władca i zachowuje się jak szeryf na osiedlu. A no, ci wszyscy emeryci też się tak zachowuja. Jeżdżą tylko i wyłącznie dużymi SUV'ami i zajmują więcej miejsca parkingowego, niż jest przeznaczone, albo niż jak są wyznaczone miejsca (często parkuja na dwóch miejscach, jak są zajęte u nas miejsca dla niepełnosprawnych). Najgorzej jak postawi jeden z drugim taka duża krowe gdzieś na wyjazdach, na zakrętach z osiedla i to na cały tydzień(zakupy i do kościółka raz na tydzień) a ty manewruj jak głąb miedzy tymi autami.
Raz mi się zdarzyło postawić auto na kilka godzin jednym kołem na trawie to z tego afera była i miałam podnoszone wycieraczki, od tamtej pory, jak widzę, że nie mam miejsca to jadę kilometr dalej na parking dalszy, osiedlowy tylko tam nikt nie parkuje bo za daleko.
#szczecin #polscykierowcy #polskiedrogi
#patologiazmiasta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: karteczka do śmieci i kogo to obchodzi xd
@mirko_anonim: bo nie ma. Tylko jak z nim jedzie.
To jest trochę problem z tym, bo formalnie faktycznie nie może stać, a z drugiej strony mam na osiedlu matkę niepełnosprawnego dziecka no i jednak spoko jest, że kobieta ma zawsze gdzie na luzie stanąć i w każdej chwili bez problemu posadzić dzieciaka.