Aktywne Wpisy

Grash-Varrag-Arushat +285
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ewataewa +4
#perfumy Ale se niebieski fajny zapach wyłowił na olx!
Ogłaszam Konkurs 'a co to?'!
-Na tagu w życiu bym na nie nie wpadła, bo w ogóle tu się nie przewijają (nawet chyba na stragankach braki)...
-Staruszek z lat 90, ale bez dziada.
Ogłaszam Konkurs 'a co to?'!
-Na tagu w życiu bym na nie nie wpadła, bo w ogóle tu się nie przewijają (nawet chyba na stragankach braki)...
-Staruszek z lat 90, ale bez dziada.
źródło: Zrzut ekranu 2026-09-10 192835
Pobierz

Tytuł:
Mały KsiążęAutor:
Antoine de Saint-ExupéryGatunek:
literatura dziecięcaOcena: ★★★★★★★★★★
ISBN:
9788374956024Tłumacz:
Jan SzwykowskiWydawnictwo:
MuzaLiczba stron:
93Forma książki:
e-bookPrzeczytane: 18.08.2026
#suabeczytanie - 17
Pierwszy raz Małego Księcia czytałem w szkole i chyba nie zrobił na mnie wrażenia, ale byłem dzieckiem wtedy i to była lektura.
Drugie podejście zrobiłem w trakcie studiów. Miałem wtedy cięższy okres i z miejsca się w tej książeczce zakochałem. Od tamtej pory wymieniałem ją zawsze jako swoją ulubioną książkę.
Właśnie wracam z Korei Południowej i miałem okazję w Busan zwiedzić wioskę Gamcheon. Oprócz tego, że jest bardzo kolorowa to nieco przypadkowo jej motywem przewodnim został Mały Książę, z którym są co najmniej trzy miejsca widokowe do robienia zdjęć, a także jest tam dom/muzeum Małego Księcia. Z tego powodu postanowiłem odświeżyć sobie tę pozycję podczas lotu powrotnego.
Zdania nie zmieniłem, nadal jest to moje top 1. Czytałem sobie powoli po stronie, a w częściach o lisie i o oswajaniu róży się dosłownie omal nie popłakałem heh. Przelatuje mi życie przed oczami podczas czytania tej książeczki, może stąd takie reakcje.
Pewnie to głupie i niezrozumiałe, ale dla mnie Solaris to nasz Mały Książę, obie książki to moje top topów.
#bookmeter #literaturadzieciecabookmeter
źródło: 723272-352x500
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@solejukowski haters gonna hate, ale i tak dla mnie porównanie chybione
źródło: d276ab1d540984048e616b9e56cffb52
Pobierzjeszcze sie tym chwalic
źródło: image
Pobierz