Wpis z mikrobloga

@Afrobiker: jest jest klasyka. W innej sytuacji nie zgodzisz się z czymś z Panem władza, to wrzuca ci znieważenie, naruszenie nietykalności i używanie slow niecenzuralnych. Święta trójca zarzutów. A dlaczego? Bo im tego nie udowodnisz, a ich jest dwóch. Dlatego zawsze nagrywać przed rozpoczęciem jakiejkolwiek gadki.
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: trudno sobie wyobrazić, że ich znieważał. Raczej wulgarnie zwrócił na coś uwagę, a kruche, ale duże ego, no i poczucie wstydu, kazały się zemścić. Nie mam nic do policji, ale to się po prostu nie klei. Tym bardziej, że to nie pierwszy raz, gdy policjanci w przypadku tonięcia po prostu pozostają bierni.
  • Odpowiedz
Tytuł tego "mema" nie podoba się dla mnie. Sugeruje że Pan Przemysław może trafić do więzienia za to że uratował komuś życie a to jest bzdura i manipulacja
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: troche daje. Bo ratujący jest objęty taka sama ochrona prawna jak funkcjonariusz publiczny. Zresztą na szkoleniach z pierwszej pomocy dosc spory nacisk jest na kwestie zarządzania w takich sytuacjach, aby uniknąć rozproszenia odpowiedzialności. Ratujący postąpił zgodnie z zasadami. Zasadami policjanci moga dostać zarzuty.
  • Odpowiedz