w wielu miejscach styrodur nie przylega jeden do drugiego, dodatkowo odkopałem i wyjąłem jedną płytę i okazuje się ze nie ma szczelnej powłoki hydroizolacyjnej, w miejscu polaczenia bloczków fundamentowych jest szpara i niedomalowane. i to była losowo wyjęta płyta a takich miejsc z niedomalowaniem sa trzy pod tą jedną płytą.
Cześć, powiedzcie mi czy tylko mnie się wydaje ze jest spieprzone, czy reszta ludzi co mi naokoło mówią ze jest ok.
Otóż wykonawca zrobił fundament na bloczkach pomalował dysspermie i przykleił styrodur na piankę którego to styroduru po przyklejeniu najprawdopodobniej nie docisnął i zrobiła się szczelina jak widać na zdjęciach.
w miejscu polaczenia bloczków fundamentowych jest szpara i niedomalowane. i to była losowo wyjęta płyta a takich miejsc z niedomalowaniem sa trzy pod tą jedną płytą.
@wednes_the_second: może trochę na odwal się zrobione, ale uwierz, to są pierdoły. Dopiero izolacja pozioma stanowi barierę, która jest naprawdę ważna.
w nawiązaniu do tego wpisu: https://wykop.pl/wpis/87193541/czesc-powiedzcie-mi-czy-tylko-mnie-sie-wydaje-ze-j
może faktycznie szczelina okazała się nie być problemem, ale zobaczcie zdjęcia:
w wielu miejscach styrodur nie przylega jeden do drugiego, dodatkowo odkopałem i wyjąłem jedną płytę i okazuje się ze nie ma szczelnej powłoki hydroizolacyjnej, w miejscu polaczenia bloczków fundamentowych jest szpara i niedomalowane. i to była losowo wyjęta płyta a takich miejsc z niedomalowaniem sa trzy pod tą jedną płytą.
#budujzwykopem #budowadomu
powiedzcie mi czy tylko mnie się wydaje ze jest spieprzone, czy reszta ludzi co mi naokoło mówią ze jest ok.
Otóż wykonawca zrobił fundament na bloczkach pomalował dysspermie i przykleił styrodur na piankę którego to styroduru po przyklejeniu najprawdopodobniej nie docisnął i zrobiła się szczelina jak widać na zdjęciach.
źródło: 003
Pobierzźródło: 002
Pobierzźródło: 001
Pobierz@wednes_the_second: może trochę na odwal się zrobione, ale uwierz, to są pierdoły. Dopiero izolacja pozioma stanowi barierę, która jest naprawdę ważna.