Wpis z mikrobloga

Już jutro kończy się lock-up SPCX. Analitycy uważają że cena akcji może spaść o około -20% co w połączeniu z wczorajszym raportem czyni pozycje krótkie (których nie jest mało) shorciarzy ich mokrym snem. Ale czy faktycznie tak będzie? Czy cena już jutro runie w okolice ~90-105$ ? Moim zdaniem nie będzie to takie proste i oczywiste. Spodziewam się, ze Melon Piżmo i paru innych grubasków z funduszy będzie chciało na ostatniej prostej wywieźć szorciazy mocnym, asymetrycznym podbiciem ceny żeby zamknąć chociaż niektórym pozycje i uchronić kurs przed anihilacja. A jak będzie zobaczymy ( ͡º ͜ʖ͡º)
#gielda
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ParadygmatYT: niby czlowiek wiedzioł ale nie kliknoł ( ͡º ͜ʖ͡º) ja dalem shorta ale asekuracyjnie bo przy Elonie i jego wyznawcach nic nie wiadomo, nawet jak beda c-----e wyniki to Elon powie że każdy kto ma akcje SPCX, pierwszy lot na Marsa -50% i paszport Marsjanina gratis. Jakbym mial ponownie obstawiać to dalej asekuracyjnie. Co ciekawe, "Igrzyska Palantira" juz dawno odrobione a zabawa była przednia
  • Odpowiedz
  • 0
@ParadygmatYT: nie ma dramatu z tym swapem pod warunkiem że zaraz nie będzie trzeci krach pokoleniowy w tym tygodniu. Jak SanDisk dowiezie to powinieneś być w domu bo podciągnie sektor. A jak nie to nie wiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Czysto: spadną o 20% lub zmiana -20% wiem ze nie napisałem poprawnie ale chyba większość się domyśliła. Jednak dodaję sprostowanie bo wiem ze nie każdy ma IQ wiecej niz 80 ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Mrjohnsmith: wiadomo że bedzie na odwrót niż wszyscy myślą. Też uważam ze nie spadnie po usunieciu lock upu, spadnie za tydzien albo lepiej, jak sie uspokoi sytuacja.
  • Odpowiedz
  • 0
@milpl: tez tak mi się wydaje, będzie sztucznie podtrzymywana i kosiła shorty. Jest tylko jedno ważne pytanie - kto tyle włoży zeby utrzymać cenę ( ͡º ͜ʖ͡º) to muszą być mityczne grubaski
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@ParadygmatYT: raczej tak bo wyniki AMD były OK. A dobry wynik SanDiska pociągnie cały sektor do góry. Jakos nie widać po otwarciu zeby fundusze przejęły się tymi wynikami. Jeszcze trzeba poczekać tak z 10-30min az sie ustabilizuje.
  • Odpowiedz