Wpis z mikrobloga

✨️ Jak żyć jako singiel do końca życia?
Jestem singlem. Z różnych przyczyn, będę singlem do końca mojego życia. Nie szukam porad jak kogoś znaleźć, bo to strata czasu. W tej chwili skupiam się nad tym, żeby przygotować się na całe życie samemu, bez wsparcia w postaci partnera.

Jakie są oczywiste i nieoczywiste rzeczy, które trzeba brać pod uwagę przy takim życiu? Na pewno co przychodzi mi do głowy to mieć dobre relacje z sąsiadami, żeby w razie czego znaleźli mnie po paru dniach a nie po dwóch miesiącach jak wyważą drzwi, bo śmierdzi trupem. O co jeszcze warto zadbać?

#przegryw #samotnosc #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

żeby w razie czego znaleźli mnie po paru dniach a nie po dwóch miesiącach jak wyważą drzwi, bo śmierdzi trupem

@mirko_anonim: co za różnica. Żeby jak państwo przejmie spadek mieszkanie było czyste?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: NIe przejmuj się śmiercią, najważniejsze w samotności to znalezienie sobie hobby i trwanie w nich. Mogą się zmieniać na przestrzeni czasu ale zawsze coś musi być, sport, jakaś turystyka piesza, gry na komputerze, cokolwiek i tak lata miną w końcu.
  • Odpowiedz
@Norvenix: ja obecnie rano na przemian robię siłownię/bieganie. Lubię także gotować, spędzam na gotowaniu średnio 2h dziennie, bo zawsze jem te 3-4 posiłki robione od postaw (również np. z własnoręcznie robionym makaronem itp. w zależności od potrawy). Czasem też hobbystycznie przerabiam jakieś bazy danych z kaggle czy rowiązuję zadania algorytmiczne z programowania i tak spędzam większość moich dni. To + praca + w weekendy oglądam tez piłkę i nigdy się
  • Odpowiedz
@Norvenix: ale mogą to być też inne rzeczy, w zależności od czasu może się wszystko zmieniać. jakieś jojo, kostka rubika, żonglowanie, układanie klocków lego, struganie z drewna dużo jest pomysłów jak spędzić czas.

Jak jest coś mniej wymagającego myślenia to albo podcast, albo rozmowa z wewnętrznym głosem i to zaspokaja mi też potrzebę rozmawiania z kimś innym.
  • Odpowiedz
@Norvenix: nie da się nie przejmować samotnością do końca. Zawsze mniej czy bardziej o tym myślisz, po prostu łatwiej żyć będąc samotnym gdy masz dzień wypełniony tym co lubisz, zamiast oglądać tiktoki z parami
  • Odpowiedz
Jakie są oczywiste i nieoczywiste rzeczy, które trzeba brać pod uwagę przy takim życiu?

@mirko_anonim: Szczerze? Wykorzystanie energii tyle ile się ma aż do samego końca. Najgorsze co bym chciał to samotność w wieku 60-70 lat. Samotne dni, tygodnie. Brak energii, czy choroby. Mógłbym wygrindować hajs żeby mieć spokój w kwestii kwatery, leków itp. Ale co to by było za życie? Może dopadnie mnie parkinson albo alzhaimer i nawet nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
przyjazna-marzycielka-94: @Reretos:

Jak jest coś mniej wymagającego myślenia to albo podcast, albo rozmowa z wewnętrznym głosem i to zaspokaja mi też potrzebę rozmawiania z kimś innym.

Damn, aż oczy się szklą na myśl, że ludzie są tak samotni () Wiem, że to nic nie znaczy, ale naprawdę szanuję za to, jak potrafisz ułożyć sobie życie w pojedynkę. I za dbanie o siebie (ruch), gotowanie,
  • Odpowiedz