Aktywne Wpisy
Lewacki ch-j @Grzesiok mnie zablokował. Oni nie chcą rozmawiać tylko lać szambo. Ktoś im za to płaci albo robią to w imię czystego chaosu.
źródło: Screenshot from 2026-07-25 06-53-37
Pobierz
Golibroda85 +229
Ostatnio w robocie napisałem sobie mały program który znacząco ułatwił mi pracę i zaoszczędził wiele godzin bezsensownego klikania. Oczywiście nie zrobiłem tego sam, tylko przy pomocy chatGPT. A trzeba wiedzieć że z programowaniem mam tyle wspólnego co z drogimi samochodami, czyli nic xD. Samodzielnie bym nawet tego Pythona nie zainstalował. No i poczułem lekką dumę z siebie, pierwszy raz od bardzo dawna. Szefowi się nie pochwalę, bo w nagrodę dostanę tylko kpiny

Powiem wam szczerze że zazdroszczę niektórym pracy fizycznej. Prawda jest taka że praca w korpo bardziej niszczy i wystarczy kilka lat i każdy młody się wypali. Non stop jakiś stres, deadline'y, coś trzeba robić, jakieś problemy, to znów zwolnienia, jakieś rzeczy których nie masz w scope a ktoś ci daje, to znowu nacisk na szkolenia i żeby robić coś ponad. W dodatku nie ma jak urlopu zaplanować bo zawsze jakieś zamknięcia czy inne ważne terminy i człowiek po wakacjach w stresie wraca co się nagromadziło. No i po latach uświadamiasz sobie że nic tak na prawdę nie umiesz. Wszystkie te lata pracy w polskich korpo to robienie według procedur albo tak jak ktoś przekazał wcześniej.
#praca #kolchoz #pracbaza #korpo #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
No ale to