W odniesieniu do wpisu kolegi @RomanKarburator dzisiaj na twarzoksiążce wyświetliły mi się zestawy z 2000 roku wraz z cenami. Przypomnę, że w 2000 średnie wynagrodzenie według ZUS wynosiło 1923,81 zł brutto czyli ciut ponad 1500 zł netto. Oczywiście, nie wszyscy tyle zarabiali, więc przyjmijmy łączny dochód dla rodziny typu 2+2 wynoszący 2200 zł.
Nadal jest to kwota zaporowa aby bez kredytu wziąć sprzęt jakiś, aby podziałał w spokoju ze 2 lata ( ͡°͜ʖ͡°)
@piotr-glabik: A GUS podaje takie brednie ze tylko "inteligentni inaczej" sie na tym opieraja (czytaj miedzy innymi radzacy). Gus to jest takie dno ze glowa mala. GOWNO prawda to co oni podaja.
@gorzki99: Ależ ja to wiem kolego ( ͡°͜ʖ͡°) Mityczna średnia liczona jest (albo była) dla przedsiębiorstw w którym zatrudnionych jest min. 9 osób na umowę o pracę. Żyłem na przełomie wieków i nawet wcześniej więc co nieco o realnych zarobkach (dla Warszawy). Wiem ile moja mama w urzędzie wtedy zarabiała a ile mój brat na zleconą, który jako student zatrudnił się tymczasowo do
https://wykop.pl/wpis/86860609/starzy-zarabiali-po-800-pln-na-miesiac-a-ty-mogles
W odniesieniu do wpisu kolegi @RomanKarburator dzisiaj na twarzoksiążce wyświetliły mi się zestawy z 2000 roku wraz z cenami. Przypomnę, że w 2000 średnie wynagrodzenie według ZUS wynosiło 1923,81 zł brutto czyli ciut ponad 1500 zł netto. Oczywiście, nie wszyscy tyle zarabiali, więc przyjmijmy łączny dochód dla rodziny typu 2+2 wynoszący 2200 zł.
Nadal jest to kwota zaporowa aby bez kredytu wziąć sprzęt jakiś, aby podziałał w spokoju ze 2 lata ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@piotr-glabik: A od kiedy to zus podaje srednie wynagrodzenie?
Pomijajac ze to co GUS podaje to taki debilizm ze ten kto w to wierzy jest debilem.
https://www.zus.pl/baza-wiedzy/skladki-wskazniki-odsetki/wskazniki/przecietne-wynagrodzenie-w-latach
Akurat ze strony ZUS brałem, ale pokrywa się z tym co podawał GUS i inni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@piotr-glabik: A GUS podaje takie brednie ze tylko "inteligentni inaczej" sie na tym opieraja (czytaj miedzy innymi radzacy). Gus to jest takie dno ze glowa mala. GOWNO prawda to co oni podaja.
@piotr-glabik: Fajnie sie masz. Ja sie urodzilem w 1980 :D Wiec chyba tez wiem o czym mowie?
Tym bardziej ze od 21 lat pracuje (wczesniej mi panstwo zafundowalo roczne "wakacje" tylko dlatego ze bylem pelnoletnim facetem