Micron Technology Inc. ogłosiło w czwartek, że zwiększy planowane inwestycje w Stanach Zjednoczonych do ponad 250 mld $ do 2035 roku. powołując się na rosnący popyt na pamięć w zastosowaniach sztucznej inteligencji
Zaraz, zaraz. To bańka AI nie miała pęknąć? Co oni zostaną z tymi fabrykami? Będą RAM rozdawać za półdarmo? O co chodzi halo
@Kakoq: Kurde ciężko uwierzyć że kierownictwo nie przewiduje takiej sytuacji i stawia fabrykę która nie będzie przynosić zysków a wie o tym nawet wykop.
@UsmiechnietyAnon: kurczę jakoś ciągle słyszę o tym że Micron i reszta oddają fabryki, budują, zlecają, potem niby nadpodaż a są na rynku 40 lat i zarabiają.
Mój ojciec prowadził firmę 20 lat, ani razu nie był na plusie. Może to tak samo.
@UsmiechnietyAnon: potem zrobią zmowę cenową z Hynixem i Samsungiem.
Zresztą te informacje są nic niewarte. Planować i przewidywać sobie można (a nawet trzeba), ostatecznie mogą zainwestować $0, ważne żeby gadać że się coś zrobi i Trump był zadowolony ( ͡°͜ʖ͡°)
@UsmiechnietyAnon: @ja_tu_tylko_na_moment to są spółki które jak już dojdą do momentu nadprodukcji mają ujemne marże. A czemu budują fabryki? Bo muszą inaczej reszta firm zajmie im rynek. Taka to zmowa cenowa, w ostatnich cyklach nie zadziałało, ale tym razem się uda ( ͡°͜ʖ͡°)
W poniedziałek kupuje nieistniejącego internetowego pieniądza za 360k PLN. Sprzedałem zalegające mieszkanie w g---o mieście (jakiejś dziewczynce na kredyt 30 lat xD) to zaryzykuję, a co mi tam xD #gielda #bitcoin
https://pl.investing.com/news/company-news/micron-zwieksza-inwestycje-w-usa-do-ponad-250-mld--do-2035-r-93CH-1480790
Zaraz, zaraz. To bańka AI nie miała pęknąć? Co oni zostaną z tymi fabrykami? Będą RAM rozdawać za półdarmo? O co chodzi halo
Mój ojciec prowadził firmę 20 lat, ani razu nie był na plusie. Może to tak samo.
Zresztą te informacje są nic niewarte. Planować i przewidywać sobie można (a nawet trzeba), ostatecznie mogą zainwestować $0, ważne żeby gadać że się coś zrobi i Trump był zadowolony ( ͡° ͜ʖ ͡°)