Wpis z mikrobloga

Nie wiem ile daliśmy po pierwszym półroczu, już chyba nie aż tak dużo, bo oddaliśmy większość staroci dosyć szybko, choć jak widać, MIG-29 wcale nie poszły a każdy tak myślał od 2 lat.

@text: migi szły w kilku transzach
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: a dlaczego my się znów mamy cofać? Niech Ukraińcy przeproszą, Wołyń to ich wina, to holokaust Polskich dzieci, starców, ciężarnych kobiet, to Ukraińcy wzmagają eskalację i to Ukraińcy są za to wszystko odpowiedzialni, wiec niech oni pierwsi się zreflektują. A zamiast tego Ukraińcy nas straszą swoimi dronami, czy podpaleniami, no to coś tu jest zdecydowanie nie tak, a Ty się zastanów po czyjej stronie jesteś.
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: jakie przepraszanie? Wołyń to lewar na dołączenie ukrainy do UE. Napisałem przeciez ze uczmy sie historii ale to co wydarzyło się 80 lat temu niech nie będzie głównym czynnikiem polityki zagranicznej xD @gaz_wieprzowy europejskie banko trzymają ruski hajs na poczet reparacji po wojnie. Kasa będzie ale jak bawimy sie jak dzieci w jakies odbieranie orderów to c---a zobaczymy - no ale wykopki wydały wyrok ze tak czy srak
  • Odpowiedz
zrozumcie że Zełeński po pierwsze musi zadowolić swoich nacjololo na ukrainie by chcieli ginąć za kraj, to nie jest takie proste rozbudzić potrzebę bronienia kawałka ziemi

@szmichal: Ukraińcy i tak giną, ciężko uznać że więcej rekruta dzięki tej akcji zdobędzie i mobilizacja będzie skuteczniejsza. Poza tym ZSU na froncie raczej nienawidzi Zełeńskiego i juz się bardziej zgodzę że to jest jakaś jego wewnętrzna gra z Załużnym który jest powszechnie szanowany w
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: juz Ci to napisalem.

Musialo cale pokolenie przeminac, zeby doszo do takiego zjawiska. Ukraina jest w innej sytuacji i oczekiwania, ze beda sie zachowywac jak Niemcy pod tym katem, sa po prostu mega, mega naiwne.

Nie chcesz to tego nie rob, ja po prostu apeluje o chlodniejsze glowy, bo takie nastroje nie sluza naszej Ojczyznie. Ale rozumiem, ze emocje w Narodzie
  • Odpowiedz
Ale w takim razie czym my będziemy się różnić od nich z takim podejściem.

@tadeusz-rozwadowski: a jakie to ma znaczenie? Nam powinno zależeć na budowaniu porozumienia z resztą UE, Ukrainie pomagamy bo są buforem między kacapami a nami, tylko tyle i aż tyle.

Jakie mamy inne interesy związane z Ukraińcami?
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: jasne, dlatego po nazwaniu jednostki im. UPA powinnien polski Ambasador przejsc sie do Ukrainskiego rzadu i dyskretnie powiedziec, ze z czyms takim do UE nie wejdziecie. Ale lepiej bylo zrobic szopke z orderem, bo wiadomo ze Polacy to emocjonalny Narod i zyskam mega poparcie. Tak sie wlasnie konczy podwojna polityka zagraniczna i prowadzenie jej na podstawie badan socjologicznych, a nie patrzac na interes kraju (tu taki sam zarzut do
  • Odpowiedz
@donatien-de-sade: Ale mi nie chodzi o interesy, tylko o przyzwoitość. Pogodziłem się z tym, że nie otrzymamy żadnych kontraktów na odbudowę, z resztą nigdy nie uważałem żebyśmy tak naprawdę dostali, podobnie jak w Iraku i Afganistanie.
Tak jak napisałem polityka polityka. Tutaj powinniśmy być bardzo stanowczy i dochodzić swoich racji i nie liczyć się ze zdaniem Ukraińców.
Jednak jako społeczeństwo powinniśmy szukać nici porozumienia i nie rozbudowywać antagonizmów między naszymi
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: A ja boje sie pogromów na Polakach ze wschodnich rejonów Polski, jeszcze w 2014 roku Ukraińscy nacjonalisci mówili, że chcą zwrotu Przemyśla i okolic, https://natemat.pl/90333,polska-powinna-oddac-nam-przemysl-ukrainscy-nacjonalisci-zglaszaja-roszczenia-terytorialne teraz mają tych zradykalizowanych nacjonalistów dużo więcej, potężną armię, pretensje i roszczenia wobec Polski, no i Wołyń pokazał do czego są zdolni.

A kto tak właściwie decyduje, czy kraj może zostać członkiem UE? Chyba nie ambasador Polski w Ukrainie? No i nie chodzi już
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno:

dlatego po nazwaniu jednostki im. UPA powinnien polski Ambasador przejsc sie do Ukrainskiego rzadu i dyskretnie powiedziec, ze z czyms takim do UE nie wejdziecie.

O tak, +1. Polska jest tu na pozycji siły i może czekać aż Ukraina przyniesie rozwiązanie problemu kultu UPA w zębach, ale zamiast tego Snussolini postanowił rozpętać nap*erdalankę na symbole, w której nie tylko wychodzimy na rozemocjonowaną bandę bachorów, ale dodatkowo nie rozwiązuje to
  • Odpowiedz
@MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno: Tak, tylko, że polscy nacjonaliści nie mają swoich przedstawicieli w rządzie, a Ukraińscy mają i to jak najbardziej.

Nic Polsce nie grozi od strony Ukrainy, poki jestesmy w NATO i UE.

Powiedz to rodzinom dwóch ofiar Ukraińskiej rakiety, która spadła w Przewodowie, oczywiście za którą nie doczekaliśmy się żadnych przeprosin ze strony rządu Ukraińskiego, nie mówiąc już nawet o rekompensacie. Unia Europejska nie ma nic wspólnego z obronnością, więc
  • Odpowiedz
@szmichal: Jest zdecydowanie odwrotnie, banderowcy zamordowali 100 - 150 tysięcy Polaków i tylko około 10 tysięcy NKWdzistow. No to od kogo głównie UPA "wyzwalalo" Ukraińców?

UPA zabiło 10 - 15 razy więcej Polaków, niż Rosjan, UPA powstało na ziemiach Polskich, nie było skierowanie przeciw Rosjanom w początkach swojego istnienia. No to jak to jest? Dalej będziesz kłamał przeciw komu było głównie skierowane OUN / UPA i mydlił oczy, że nie jest
  • Odpowiedz
europejskie banko trzymają ruski hajs na poczet reparacji po wojnie

@szmichal: xD, gdyby mieli ją wziąć to już by ją wzieli, żadnej kasy nie będzie

Kasa będzie ale jak bawimy sie jak dzieci w jakies odbieranie orderów to c---a zobaczymy - no ale wykopki wydały wyrok ze tak czy srak nic nam z tego nie skapnie xd dlatego skłócmy nas totalnie z najbardziej otrzaskaną armią w wojnie na świecie bo
gaz_wieprzowy - >europejskie banko trzymają ruski hajs na poczet reparacji po wojnie
...

źródło: zelenski ruska onuca

Pobierz
  • Odpowiedz