Wpis z mikrobloga

A propos tłumaczeń... Przypomniało mi się, że w bodaj ostatniej wersji PrestaShop przetłumaczyli "save" jako "oszczędź" czy "oszczędzaj". Pod formularzami w panelu administracyjnym pojawia(ło) się to jako tekst przycisku submit.
  • Odpowiedz
@Frondeus: Nie używam w ogóle Windowsa, a w C++ tylko sporadycznie programuje... Wyjątkowo muszę jeden program skompilować pod win, a to było zainstalowane, więc uruchomiłem... i się zdziwiłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vealheim: Tak dla potomnych:

* Ostatnia wersja Dev-C++ to 4.9.9.2 —Została ona udostępniona 22 lutego 2005 roku! 9 lat temu!

* W pakiecie zawarty jest MinGW oparty o GCC 3.4.2 — wersję z września 2004 roku. Od tego czasu poprawiono ogromną liczbę
  • Odpowiedz
@Frondeus:

Od czerwca 2011 holenderski programista o pseudonimie Orwell wydaje kolejne wersje Dev-C++ pod nazwą Orwell DevC++. Obecnie (maj 2014) wydana została wersja 5.6.3
  • Odpowiedz
@Vealheim: Opowiadał mi to niedawno wykładowca: Akcja była taka, że podczas #heheszki nocnej zmiany w serwerowni xD jakaś kobitka odbierała cały czas zgłoszenia, że coś się sypie, błędy itp., że jakieś spięcia czy cuś. Więc idzie do szafy, otwiera i patrzy a tam robaczek się usadowił na obwodach i przez nóżki spięcia robił. Więc u-----a robala, wypieprzyła z szafy i idzie napisać raport. No i napisała, że

przeprowadzono
  • Odpowiedz
@Frondeus: Czego używać pod windę w takim razie? Mi dev c++ zaserwowali w technikum i się przyzwyczaiłem do pisania prostych programów w nim, lecz debugger często naprawdę pokazuje dziwne błędy (nie jestem programistą, ale może się przyda :))
  • Odpowiedz
1. Kompletne IDE:

a) CodeLite - rok temu było całkiem przyjemne. Działa na podstawie MingW32.

b) Eclipse + plugin do C++ (jest gotowa paczka) - nieco ociężałe, lecz całkiem długo używałem. Też MingW32.

c)
  • Odpowiedz