Wpis z mikrobloga

✨️ Czy posiadanie rodziny to jedyny sens życia?
#antynatalizm #samotnosc #depresja #przegryw
A co jeśli posiadanie rodziny i dzieci to jedyny sens życia? Bo jako wieczny singiel nie tak wyobrażałem sobie dorosłość.. Stary chłop a ciągle próbuje odnaleźć siebie, znaleźć sens życia i jakiś cel ale odbijam się tylko od ściany. Widzę swoich rówieśników którzy już dawno założyli rodziny i jakoś nie widzę żeby byli nieszczęśliwi z tego powodu. Oczywiście u mnie kwestia taka że
- jestem singlem z wyboru nie swojego
- teoretycznie (a może dałem sobie wmówić bo taki mamy obecnie przekaz?) że nie chcę żadnej żony i dzieci
Mimo wszystko czuje że czegoś mi brakuje, jakoś tak się czuje jak nastolatek w ciele dorosłego albo kryzys wieku średniego. Żyje właściwie z dnia na dzień, nie mam żadnego punktu zaczepienia, wizji przyszłości co mnie denerwuje.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: życie generalnie nie ma jakiegoś wyższego celu czy sensu. Ludzie czują się nieszczęśliwi, niespełnieni. Widzą, jak życie przelatuje im przez palce, spędzają je na codziennych, tych samych obowiązkach, jak roboty. W pewnym momencie dociera do nich że to już wszystko, koniec, niczego więcej nie osiagną. Nie odkryją Ameryki, leku na raka, nie pozostawią po sobie pomnika twardsze niż ze spiżu. Zdają sobie sprawę, że są tylko jednymi z miliardów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Pod kątem naukowym to tak. Biologicznie jesteśmy tu tylko po to żeby mieć potomstwo. Wszystko w nas od muzgu po gruczoły jest zaprojektowane w tym celu.
  • Odpowiedz