Aktywne Wpisy

Salido +1077
Minął 0. (z 67) dzień wakacji.
To już 8. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2025:
To już 8. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2025:
źródło: 1-453841-52
Pobierz
donatien-de-sade +179

Miło mieć takich sojuszników z prawdziego zdarzenia (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Cesko do toho! #czechy #ukraina #polska #polityka
Sam jest imigrantem, ale dołączył do antyimigranckiej partii. Korzysta z benefitów bycia w UE jako przedsiębiorca ale szczuje na UE.
Ciągnie druta putinowi, ale wie, że ruscy w wypadku wojny potraktowaliby go jak Texasa Bentleya.
Czym taki g---o-człowiek różni się od agenta braunienko? Dla mnie niczym
@mercatoneun0s: Przecież to jakiś oszołom, który jawnie powiela nieprawdę
"Polska dziennikarka Arleta Bojke z Channel Zero opublikowała komentarz do skandalu z nazwaniem ukraińskiej jednostki „Bohaterowie UPA”. Według Bojki, która powołuje się na oświadczenie byłego ukraińskiego posła Ihora Mosijczuka, Zełenski rzekomo użył wulgarnych wyrażeń do opisu Polski
@thorgoth: Zawsze z tego kisnę xD
@Beetlebum: Przecięz Okamura cisnie po Ukrainie od lat i powiela nawet ruskie wrzutki i co zmieni, że napisze kolejnego posta?
źródło: Zrzut ekranu 2026-06-23 155042
Pobierzźródło: Tomio_Okamura_portr%C3%A9t_%28cropped%29
Pobierz@thorgoth: jakieś konkretne przykłady tego cdruta? Ustawy? Wspólne konferencje? Układy łapówkarskie?
@mercatoneun0s: we wszystkich ustawach dotyczących bezpośrednio lub pośrednio Ukrainy kona głosowała zgodnie z linią kremla
Podsycanie nastrojów antyukraińskich i anty-UE też nie trzeba tłumaczyć w czyim jest interesie
Ja tam Czechów szanuję, bo na głowę sobie wejść nie dadzą. Nikomu.
Czechów też szanuje, może tego japońskiego imigranta mniej ale prezydent Pavel to jest gość, niestety niektórzy mają za głowe państwa mniej ciekawe persony
@mercatoneun0s: Hipokryzja u prawaków mocna jak zawsze. To samo pierdzielenie co przy ŚWIĘTYCH sakramentach małżeńskich i nienawiedzeni gejów. WYJĄTKOWA SYTUACJA MARIUSZ. WYJĄTKOWA xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD