Wpis z mikrobloga

✨️ Niepewność w wyborze kariery w erze AI
Tak na prawdę nie wiadomo na co się przebranżowić xD wkurza mnie ta niepewność bo nawet nie wiadomo co robić w przyszłości. Non stop czytam że pracownik umysłowy to teraz najbardziej zagrożony zawód bo AI, bo procesy przenoszone do Indii, bo duża konkurencja w #korpo bo każdy chcę pracę biurową i konkurujesz z każdym legalnym imigrantem tutaj. Zresztą sam po sobie widzę że idą żniwa i dobrze jak ktoś wgl ma pracę. Z drugiej strony pracownicy fizyczni też są zastępowani i coraz więcej widzę ludzi na budowach czy remontach z innego kraju (np. Kolumbia, Nepal). Ekipy remontowe to teraz przynajmniej połowa Ukraincy. Dodatkowo praca w fatalnych warunkach i często na czarno (może to efekt że 3/4 roboli to alimenciarze xD) ale i tak kasa jest mała.

Jedyne opłacalne zawody obecnie to chyba jakiś sportowiec, youtuber/tiktoker i OF. Co za czasy xDD

#praca #kariera #pracbaza #gospodarka #biznes #it #antykapitalizm #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Niepewność w wyborze kariery w erze AI Ⓘ
Tak na prawdę nie wiadomo ...

źródło: aujpjs

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dodatkowo praca w fatalnych warunkach i często na czarno (może to efekt że 3/4 roboli to alimenciarze xD) ale i tak kasa jest mała.

@mirko_anonim: Wykończeniówka nie jest pracą w trudnych warunkach, a fakt że mogą (nie muszą) pracować na czarno jest zaletą, a nie wadą.

Jeśli jesteś elektrykiem, hydraulikiem, glazurnikiem, robisz kompleksowo, to żyjesz sobie jak pączek w maśle.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
organizacyjny-uczony-63: @Lalatina oczywiście że jest, miałeś kiedyś remont w domu? Nawet chatgpt mi potwierdza że tam idzie zachorować od tych wszystkich klejów, pyłów, ciągłego zginania się, podnoszenia i kręgosłup wysiada. A praca na czarno super xd potem będzie płacz że emerytura mała albo trzeba iść prywatnie do lekarza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
Nawet chatgpt mi potwierdza że tam idzie zachorować od tych wszystkich klejów,

Jakich konkretnie klejów? Sprawdzimy sobie karty produktów i zobaczymy, czy faktycznie takie groźne.

pyłów

Jak
  • Odpowiedz