Wpis z mikrobloga

@wybryk_natury: Też mam jeża u siebie 🙂

Myślicie że powinienem zbudować mu domek? Co dawać takiemu jeżowi oprócz wody? Czy warto go przyzwyczajać do dokarmiania skoro od lat żyje bez tego? Jest tu ktoś kto zna się na jeżach? 🙃
  • Odpowiedz
@OutSiderX82: wystarczy że jakieś patyki/gałązki będziesz miał w ogrodzie i liście i on sobie powinien sam coś zbudować. Ja bym nie dokarmiał, bo jego główną zaletą jest to że wpierdziela robale ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@OutSiderX82: może tak być, pytanie czy nie zwiększyła się zabudowa wokół ciebie, bo u mnie właśnie ich ubyło ale wybudowali się nowi sąsiedzi więc zniknęła dzika przyroda, ale też i jeże się kręcą to może i one pomagają.
  • Odpowiedz
@wybryk_natury: u mnie są chyba jakieś zmutowane jeże. Ostatnio trafiłem takiego wielkości litrowego pudełka po lodach. Skąd wiem że był tak duży? A no stąd że spotkałem go jak się władował do takiego pudełka w którym ktoś zostawił karmę dla działkowych kitków xD Pan jeż był tak gruby że później miał problem żeby przejść pod ogrodzeniem xD
  • Odpowiedz
@OutSiderX82: jeże głównie jedzą mięso. Hodowlanym podaje się głównie suchą i mokra karmę kocia. Sam dzisiaj znalazłem jednego przy płocie i dalej mu całą saszetkę mokrego jedzenia dla kotów to wpierdzielił całość w 3 minuty ( ͡° ͜ʖ ͡°) ogólnie miałem w życiu kilka jeży hodowlanych i to co jedzą to wszelkie kocie żarcie, gotowany kurczak ,(bez przypraw), żółtka jajek, robaki (suszone albo żywe, ale w
  • Odpowiedz
  • 0
@PodmorskiChomar: Nie jest to jeż chodowlany. Poprostu mieszka pod stertą desek a wychodzi tylko w nocy.

Z przyjemnością bym go nakarmił, natomiast boje się że się przyzwyczai i jak mnie nie będzie to sobie nie poradzi.

Chyba ograniczę się do małego pojemnika z wodą. Bo jeże piją wodę prawda?
  • Odpowiedz