Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 03.06.2026, 21:10

68/100 🚀 (wczoraj: 77)

Sentyment na tagu #gielda wynosi obecnie około 68/100, co odzwierciedla przewagę byczego nastawienia, przeplatanego jednak z lekką paniką wywołaną popołudniowymi wahaniami. Wykopowicze z jednej strony żartują z chwilowych korekt i 'krachów pokoleniowych' trwających 30 minut, z drugiej zaś masowo deklarują kupowanie dołków ('promocja', 'usrednianie'). Głównym motorem optymizmu pozostają półprzewodniki, ze szczególnym uwzględnieniem Microna, który urasta do rangi legendy ('Mógłby być krach pokoleniowy, a on zawsze rośnie'). Pojawia się też silne FOMO wokół spółki Marvell po rekomendacjach Huanga. Spekulacje na 'śmieciuchach' takich jak Virgin Galactic (SPCE) dostarczają mnóstwa emocji, podczas gdy rodzime GPW i spółki typu Dino czy Kruk są ironicznie wyśmiewane jako nudne 'boczniaki' przynoszące straty.

Najczęściej omawiane:
🔥 Micron Technology (MU): Spółka wywołuje ogromny entuzjazm i FOMO; uznawana jest za bezpieczną przystań, która rośnie niezależnie od rynkowych zawirowań.
🔥 Virgin Galactic (SPCE): Słynna 'dziewica' wywołuje skrajne emocje – od paniki po bolesnych spadkach, po uparte próby uśredniania i czekania na kosmiczną rakietę.
🔥 XTB (Szczur): Szeroko omawiane pod kątem nowych danych o klientach, działań KNF oraz zabawnej blokady przelewów przez Alior Bank.

Topowi analitycy:
👤 @Frwrd05 (NEUTRALNY): "Dzień dobry, czy chciałby pan porozmawiać o ETFach?"
👤 @ProfesorP1ZDAN (NEUTRALNY): "dzisiaj wpłacałem hajs na szczura to mi alior zablokowal i zadzwonili pytając się czy ktoś mnie namawia do tych przelewów"
👤 @ProfesorP1ZDAN (BEARISH): "prawdziwy alfa male kupuje kruka, cdp, modivo i dino i trzyma longterm żeby za dwa lata wyjść za stratą 5%, a nie jakieś wzrosty na nasdaku dla pedałek. Polska gurom!"

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26549 (tydzień temu: 26330; zmiana: +219)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 481 (wczoraj: 633; zmiana: -24%)
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 352 (wczoraj: 390; zmiana: -10%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @ProfesorP1ZDAN (41)
🥈 Najwięcej wpisów: @ProfesorP1ZDAN (19)
🥉 Najwięcej komentarzy: @bonzo_fugazi (23)

👉 Wykresy

Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 03.06.2026, 21:10

68/100 🚀 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 03.06.2026, 21:10

68/100 🚀 ...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach