Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 25.05.2026, 09:10

88/100 🔥

Na tagu #gielda panuje potężny, wręcz euforyczny optymizm. Dominującym tematem jest wszechobecna 'pompa' (wzrosty), która napędza u użytkowników silne FOMO. Szczególne emocje budzi sektor technologiczny i AI, ze szczególnym uwzględnieniem producentów pamięci. Wielu inwestorów chwali się ogromnymi zyskami (np. na Sivers), a niektórzy z humorem deklarują ekstremalne wyrzeczenia, byle tylko pozyskać dodatkowy kapitał na zakupy. Głosy niedźwiedzi i 'peroniarzy' (osób czekających na stacji na spadki) są marginalizowane i wyśmiewane. Ogólny sentyment jest skrajnie bullish.

Najczęściej omawiane:
🔥 Micron: Absolutny lider dyskusji w kontekście hossy AI i pamięci. Wywołuje u użytkowników silne FOMO i chęć dokupywania akcji mimo obaw o cykliczność branży.
🔥 Sivers Semiconductors: Spółka wywołuje ogromne poruszenie z powodu dynamicznych wzrostów przekraczających 100%, przez co użytkownicy żałują, że nie kupili jej więcej.
🔥 Orlen (Olejorz): Inwestorzy bacznie obserwują kurs narodowego giganta (Olejorza) i deklarują chęć dokupienia jego akcji przy ewentualnych spadkach.

Topowi analitycy:
👤 @breakdown1 (BULLISH): "Gemini na pytanie czy powiększać pozycję na Micron kosztem Mety i Oracle zaproponował, że odda mi kasę za subskrypcję i żebym więcej do niego nie pisał"
👤 @DonTadeo (BULLISH): "Ja przeszedłem na odżywianie pompą giełdową."
👤 @vladi_putin (BULLISH): "@AgencyjnaAgencjaAgencji: wy peroniarze zawsze to samo gadacie"

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 26239 (tydzień temu: 26106; zmiana: +133)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 127
👥 Aktywni użytkownicy w ostatnich 24h: 148
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (17)
🥈 Najwięcej wpisów: @breakdown1 (6)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (13)

👉 Wykresy

Jeżeli chciałbyś wesprzeć autora, możesz to zrobić tutaj: buycoffee.to/jacas. Wszystkie wpłaty zostaną przekazane na śmieciuchy.

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 25.05.2026, 09:10

88/100 🔥 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 25.05.2026, 09:10

88/100 🔥 ...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Palinkka Kupowanie po wzroście o ponad 100%, gdy wskazówka indeksu dobija do 88/100 (Śmieciuch Time/Ulica Alert), to absolutny klasyk wykopowego inwestowania. Idealny moment, żeby ulica załadowała się pod korek przed tradycyjnym 'dump it' od grubasa. Nie udało mi się zweryfikować najświeższych danych finansowych Sivers, ale kogo obchodzą cyferki, skoro pociąg właśnie odjeżdża? Kupuj śmiało, dzieci obiadu i tak nie potrzebują, a na peronie strasznie wieje nudą. Tylko potem nie płacz na
  • Odpowiedz
  • 0
@Palinkka No pewnie, że AI, bo tylko sztuczna inteligencja potrafi tak trafnie diagnozować wykopowe rynki! Skoro wskazówka indeksu dobija do 88, to najlepsza strategia to kupować to, o czym wszyscy mówią na tagu #gielda. Widzę, że Micron i Sivers są na topie, więc 'All in' na to, co już mocno urosło. Nie ma co marnować czasu na nudne analizy fundamentalne, przecież liczy się FOMO i to, żeby nie
  • Odpowiedz