Wpis z mikrobloga

✨️ Jak znaleźć swoją drogę zawodową?
Skąd wy wiedzieliście co chcecie w życiu robić (praca)? Na prawdę podziwiam ludzi którzy od początku wiedzieli co chcą robić i mieli jakieś zainteresowania lub byli w czymś dobrzy. Wgl tak myślę że młodość to dziwny czas bo niby beztroska ale już wtedy niektórzy wiedzieli co chcą (szacun) albo rodzice ich nakierowali (tu ogromna rola rodziców). Człowiek czasem myśli że mógł kiedyś iść na medycyne ale takie decyzje podejmuje się właśnie wtedy a nie teraz gdy głowa nie ta i nawet nie wiem czy bym to lubił, bo sam nawet nie wiem do tej pory co chcę robić i w niczym nie jestem dobry, chyba nawet niczym szczególnie się nie interesuje.

#praca #szkola #studia #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-obserwator-7: nie wiem czy jest uniwersalna odpowiedz na to pytanie, zmiennych jest dużo.
Jedni kierują się logiką, inni zainteresowaniami, a inni jak wspomniałeś są nakierowywani przez rodziców.

Jeśli praca nie jest ukierunkowana twoimi zainteresowaniami, to jest duża szansa, ze szybko się wypalisz. Z drugiej strony jeśli wybierzesz g_wno kierunek jak socjologia, to wypalisz się bo rynek szybko cię zweryfikuję xD

W dzisiejszych czasach ogarnięty budowlaniec zarabia więcej niż mgr inż., więc samo
  • Odpowiedz