✨️ Krytyka polskiej mentalności i gospodarkiⒾ Ja to myślę że Polacy nigdy do niczego nie dojdą przez swoją mentalność. Nawet patrząc na Ukraińców jak sobie radzą na emigracji to chętnie pomagają sobie nawzajem i nie ma wrogości. Ogarniają sobie jakieś biznesy, wszędzie ich pełno i się nie boją. Tak samo jest międzypookleniowa pomoc w rodzinie. My to sami dla siebie jesteśmy wrogami a w rodzinach wiecznie jakieś spiny. A przecież o to chodzi żeby sobie nawzajem pomagać i zawsze tak było że więcej osiągniesz gdy zaangażuje się więcej osób. Do tego dochodzi jakieś cwaniactwo w dna i byle wyrobić jeden drugiego. Dlatego żaden biznes nie osiąga większego sukcesu bo w strategii ma zachłanność do zysków które przepala a ma gdzieś klientów czy swoich pracowników.
@mirko_anonim: byś się zdziwił jak bardzo potrafią sobie podkładać kłody pod nogi. Nie lepiej niż polacy za granicą. To zależy wszystko od grupy ludzi. wśród Polaków jak i Ukraińców jest podobnie zależy na kogo się trafi.
Także jak Polak Polakowi wilkiem. To Ukrainiec Ukraińcowi Ruskiem potrafi być. ;)
uczciwy-kartograf-64: @qwenti nie ma to jak porównywać PKB xDD tak przegoniliśmy kolego, dlatego za burgera w restauracji płace 50zł żeby szef mógł dać śmieciówki pracownikom a sam jeździć Porsche w leasingu. Świetny rozwój kraju i PKB przepalone na dobra konsumpcyjne ale na papierku PKB nam rośnie..
zdecydowany-filozof-73: Do tego jeszcze gnojenie ludzi, którzy próbują coś zmienić. Przekład masz na wykopie, jak hejtowani są pracownicy #dino którzy dopomnieli się o swoje prawa.
Ja to myślę że Polacy nigdy do niczego nie dojdą przez swoją mentalność. Nawet patrząc na Ukraińców jak sobie radzą na emigracji to chętnie pomagają sobie nawzajem i nie ma wrogości. Ogarniają sobie jakieś biznesy, wszędzie ich pełno i się nie boją. Tak samo jest międzypookleniowa pomoc w rodzinie. My to sami dla siebie jesteśmy wrogami a w rodzinach wiecznie jakieś spiny. A przecież o to chodzi żeby sobie nawzajem pomagać i zawsze tak było że więcej osiągniesz gdy zaangażuje się więcej osób. Do tego dochodzi jakieś cwaniactwo w dna i byle wyrobić jeden drugiego. Dlatego żaden biznes nie osiąga większego sukcesu bo w strategii ma zachłanność do zysków które przepala a ma gdzieś klientów czy swoich pracowników.
#polska #polak #biznes #gospodarka #praca #antykapitalizm #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: comment_uBydPgQ6vTGcBh0FNciBbirjh6IUhWoz
Pobierzwśród Polaków jak i Ukraińców jest podobnie zależy na kogo się trafi.
Także jak Polak Polakowi wilkiem. To Ukrainiec Ukraińcowi Ruskiem potrafi być. ;)
źródło: 1000039372
Pobierz〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta