Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

ChlopoRobotnik2137 +166
Dzień 4 & 5
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
Legowisko do oceny , jest 20:37 i właśnie sobie w nim leżę . Nie jestem sam , bo dołączyly sie jeszcze 3 osoby, ale tylko ja śpię dziś bez namiotu.
Te ostatnie 2 dni to jedna wielka walka z upałami . Dziś było 33 stopnie , ale upał to w zasadzie od 9 rano tak do 18. Gdyby nie mieć ciężkiego plecaka to byłoby to jakoś znośne. Wczoraj trekking na
źródło: image_picker_BE729224-00B3-4112-AA04-8B8E266073E9-59438-000007234AE601FF
Pobierz

75/100 🚀 (wczoraj: 45)
Na tagu panuje wyraźny optymizm napędzany udanymi raportami finansowymi spółek technologicznych. Głównym tematem jest Atlassian, który po wynikach wystrzelił o 25%, oraz Vertiv, zadziwiający skalą rocznych wzrostów przekraczających 3000%. Użytkownicy obserwują również Alphabet w wyścigu o najwyższą kapitalizację oraz analizują skutki nowej amerykańskiej ustawy GENIUS Act dla rynku kryptowalut. Mimo hossy, pojawiają się głosy sceptycyzmu nazywające obecną sytuację na giełdzie USA 'psychiatrykiem' napędzanym przez AI, gdzie kapitał płynie do 'każdego syfu'. Tradycyjnie nie brakuje humoru z uśredniania strat oraz drwin z mikroskopijnych portfeli nowych inwestorów.
Najczęściej omawiane:
🔥 Atlassian: Ogromne zainteresowanie po 25-procentowym wystrzale kursu w handlu posesyjnym i ogłoszeniu wyników.
🔥 Vertiv: Szokująca skala wzrostów w skali roku (>3000%) sprawia, że spółka jest na ustach wszystkich jako 'ciągnąca portfele'.
🔥 Alphabet: Omawiany w kontekście szans na zostanie największą spółką giełdową świata pod względem market cap.
Topowi analitycy:
👤 @HAMSKLOSS89 (NEUTRALNY): "wrzuciłbyś te 90 zł w ETF a nie naciągasz szczura na koszty"
👤 @vladi_putin (BEARISH): "Czy znacie historię o niemym Michałku który tak długo uśredniał Okniorza że oślepł?"
👤 @bar125 (BULLISH): "przypomne, że to urosło 3314,86% przez ostatni rok"
Kroniki Tomka:
@banzi: ja tego nie napisałem. Deflacja jest dobra.
Kryzys oczyszcza i pozwala światu odrodzić się efektywniej.
@thisguy1 co Ty baba?
@blazko super. Kupiłbyś teraz to samo? (5 kwietnia 2026)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25670 (tydzień temu: 25548; zmiana: +122)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 298 (wczoraj: 391; zmiana: -24%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (39)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (11)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (28)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...