Wpis z mikrobloga

@maniek74: No ale tak właśnie jest. Palnie albo zrobi coś debilnego i zwali indeksy. Potem się z tego wycofa i relief rally leci po nowe ATH. Żadna w tym jego pozytywna rola, taka sztuczna zmienność nabija tylko kabzę insiderom.
  • Odpowiedz
@maniek74: heh, jak zapewne widzisz już, że spadki są krótkoterminowe, trend jest wzrostowy.

Trump powoduje niepewność co jakiś czas, co powoduje korekty. A trend mamy wzrostowy bo gospodarka sie rozwija. Czy dobrze wytłumaczyłem :D?
  • Odpowiedz
@kuite22 kto by nie rządził, to korekty były i będą, rynek potrzebuje do nich pretekstu i ruchy Trumpa są do tego świetna okazja

mnie tylko bawi jazgot wykopków, kiedy po odbiciu praktycznie +20% i wybiciu nowych ATH, mamy cofnięcie o 1% i już pojawiają się wpisy, jak to za Trumpa ciężko na giełdzie…. ciężko może i jest, jak siedzisz przelewrowany na CFD
  • Odpowiedz
@maniek74: Od końca marca śpiewka zmieniła się ze "spuścimy Iranowi w------l" na "pokój już tuż-tuż", włącznie z tłitami spuszczającymi cenę ropy. Rynek wycenił już szybki koniec wojny.
  • Odpowiedz
@ossprime przeglądając tag bez zerkania na wykresy, można by odnieść wrażenie, ze od początku jego kadencji giełdy USA są w ciężkiej bessie i do tego głównie pije
  • Odpowiedz
@maniek74: A tu to zgoda. Rynek USA jest prawie zawsze przy ATH, chyba że akurat walnie solidna recesja. Płaczkom pewnie nie podoba się giełdowe bujanie (mi w sumie też niespecjalnie, tylko nauczyłem się z nim żyć).
  • Odpowiedz