Aktywne Wpisy

lubie-sernik +480

ChlopoRobotnik2137 +180
Jesień przyszła szybciej niż się spodziewałem. W ostatnią niedzielę wróciłem po południu na szlak i przywitał mnie deszcz na wieczór. Padało całą noc, a mój namiot okazał się mniej szczelny niż przypuszczałem . W nocy kapało mi z sufitu na czoło a obudziłem się z mokrą bluzą w której byłem ( miałem jeszcze podkoszulkę merino). A przykrywka do jedzenia która stała tam gdzie przemakało byla pełna wody . O dziwo nawet dobrze
źródło: image_picker_AB9973AC-0941-4BF3-B25F-E22D7EA84B1F-67514-0000136D2B920044
Pobierz

źródło: aq6gcp
Pobierz@Isouwa: ale niby dlaczego?
Mam wrażenie że opisujecie rzeczywistość lat '90 i może wczesnych '00. Dzisiaj świat wygląda inaczej. Konkurencja jest mniejsza, uczelnie walczą o studenta, nawet na tych legendarnych "trudnych" kierunkach technicznych ciągnie się studenta za uszy do dyplomu. Ba - lobbują już teraz za maksymalizacja studentów zza granicy byle było za kogo brać dofinansowania.
Żeby odpaść trzeba chcieć. Przepychano już w moich czasach, a skończyłem studia już dawno. Nie
No i jak sam wspomniałeś no to kolejna patologia uczelni wyższych, które dostają kasę
Pierwsze rozwiązanie pozwala utrzymać godność podczas studiów, ale zmniejsza szanse na przyszła pracę. Drugie rozwiązanie to zycie jak szczur podczas studiów (oszczędzanie na maxa) za to możliwość uczestniczenia we wszystkich zajęciach