Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zachować anonimowość w internecie?
#facebook #internet #pomocy #it

Mircy, jak dalej mirkować na tym portalu z minimalnym poczuciem anonimowości? Albo gdzie emigrować?

Miałem konto z ustawionym logowaniem przez FB. Pejsbuk zdecydował zablokować mi je dopóki nie wyślę filmu weryfikacyjnego, że ja to ja, czego naturalnie zrobić nie planuję, więc nie mogę się logować z tego konta na wykop. Szanowny Członek Rady Mediów Narodowych wyłączył możliwość użycia samego gmaila i wymaga podania telefonu od normalnego użytkownika, ale za to Pan Rumun co noc jakoś to wszystko obchodzi wrzucając scat. Nie chcę podawać numeru telefonu na portalu ze śmiesznymi obrazkami, więc emigrowałem na reddita, ale rpolska to nie moja bajka raczej.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Vadzior o to chodzi, że teraz nie możesz, bo wykop doprecyzował regulamin i mogą Cię weryfikować częściej niż tylko przy tworzeniu konta. A ja nie będę numeru utrzymywał, żeby mieć konto na wykopie. Na redicie normalnie zaklada się na maila i nikt nie świruje pawiana. I jak zawsze robisz, jak masz konto 9 lat? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zawsze tak robię bo od lat co jakiś czas wyskakuje mi na wykopie monit o weryfikacji, wkładam wtedy kartę i się weryfkuje
a simkę trzymam od lat bo takie weryfikacje wymagają też inne portale
  • Odpowiedz
@Vadzior: a w jakiej sieci można mieć numer nie płacąc za niego przynajmniej raz w roku? Pytam bo właśnie chciałbym mieć takie simki do podawania w internecie, żeby mi spam nie dzwonił, ale każdy operator zastrzega sobie że bez doładowania będzie dezaktywacja karty po x miesiącach
  • Odpowiedz
@zeta_puppis: pewnie w żadnej, ja doładowuje raz w roku orange za jakąś piątkę, mam taki nr od paru lat, kiedyś aktywowałem na nim pakiet "ważność konta na rok" czy jakoś tak (nie pamiętam czy aktywacja coś dodatkowo kosztuje czy nie) i chyba działa to tak, że każde doładowanie odnawia ten okres ale dzwonić nie można

ale poczytaj sobie jeszcze o simach IOT, to są dedykowane simy do urządzeń typu alarmy,
  • Odpowiedz