Aktywne Wpisy

annlupin +33
ciekawe cotam na nocnej
źródło: annlupin123456
Pobierz
Dzień dobry, wieczór, nocna zmiano. Wszystkiego dobrego dla dziennej, dobranoc.
Mam dzisiaj urodziny, ale nikt nie złoży mi życzeń, bo jestem p----------y...
Mam dzisiaj urodziny, ale nikt nie złoży mi życzeń, bo jestem p----------y...
źródło: 1000007644
Pobierz

88/100 🔥 (wczoraj: 82)
Na tagu panuje absolutna euforia i atmosfera 'pompy pokoleniowej'. Przełom geopolityczny na Bliskim Wschodzie (otwarcie Cieśniny Ormuz) doprowadził do krachu na ropie (-10%), co stało się rakietowym paliwem dla rynków akcji. S&P 500 po raz pierwszy w historii przebił barierę 7000 punktów, a NASDAQ kontynuuje rekordową serię wzrostów. Lokalnie inwestorzy żyją debiutami i wydzieleniami: Creotech Quantum (CRQ) oraz Syn2bio generują ekstremalne emocje i TKO rzędu +100%. Użytkownicy prześcigają się w chwaleniu zyskami ('pierwsza setka pękła'), a jedynymi przegranymi są 'olejarze' na longach oraz mityczni 'peroniarze', którzy czekali z gotówką na boku. XTB (zwany 'szczurem') jest pod ostrzałem za problemy techniczne przy handlu śmieciuchami, ale i tak postrzegany jest jako beneficjent gigantycznej zmienności i 'essa' trwa w najlepsze.
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa (Oil): Drastyczny spadek ceny o blisko 10% po informacjach o otwarciu Cieśniny Ormuz i rozejmie w Libanie, co wyczyściło portfele osób trzymających longi.
🔥 Creotech Quantum (CRQ): Gorący debiut spółki kwantowej, potężne TKO na poziomie +77-150% i ogromne zainteresowanie spekulacyjne.
🔥 XTB (Szczur): Platforma najczęściej wspominana w kontekście technicznych problemów z realizacją zleceń na debiutach, ale też jako 'maszynka do robienia pieniędzy'.
Topowi analitycy:
👤 @vladi_putin (BULLISH): "Ważne! W związku z zawieszeniem broni w Libanie Iran ogłosił otwarcie cieśniny Ormuz dla statków handlowych. Cena ropy ropy Brent błyskawicznie spada. POMPA!!!!!!!! LECIMYYYYYYYY"
👤 @sforce (BEARISH): "-15k na ropie u------m pozdro szczur"
👤 @jacas (BULLISH): "The S&P 500 surpassed 7,000 for the first time ever, while the Nasdaq notched its 12th consecutive session of gains — its longest winning streak since 2009. Piękne czasy. We did it bois (ʘ‿ʘ)"
Kroniki Tomka:
@hardware-pc-by-rainer: bibi podobno nie żyje. Ciągle wrzucają jakieś naprawdę profesjonalne AI z nim, a ludzie i tak znajdują błedy. (30 marca 2026)
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25367 (tydzień temu: 25145; zmiana: +222)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 420 (wczoraj: 360; zmiana: +17%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @vladi_putin (35)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @vladi_putin (22)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzTreść została ukryta...