Aktywne Wpisy

gonzo91 +80
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz
Lolenson1888 +20
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

Wszyscy – „o stary, to zajebiście!”, „budżetówka, no może kasa słaba, ale doświadczenie” hurr durr i w ogóle.
Na rozmowie to samo – „pierwsze 6 miesięcy to będą właściwie same szkolenia żeby wdrożyć pana w te wszystkie zagadnienia sieciowe; najnowocześniejsze komputery od ręki; dostęp do najnowocześniejszych technologii; dostęp do technologii satelitarnej”. Myślę sobie – rzeczywiście zajebiście. Byłem w stanie przeżyć niską pensję i kijowy dojazd (godzina tam, półtorej godziny z powrotem).
Cztery miesiące czekaj na rozwój wydarzeń. Wszyscy, którzy mogliby szkolić – pochłonięci przez kilka różnych wdrożeń, nikt nie ma czasu. O komputer do sieci wojskowej (zamkniętej) staraj się trzy miesiące (stanowisko pracy w Gdyni, ale sprzęt pobiera się w dowództwie w Wejherowie). Dostań przechodzoną używkę.
Od tygodnia zacznij leniwie przeglądać ogłoszenia o pracę. Na portalach nic ciekawego, ale jesteś aktywny na GoldenLine i zobacz, że szukają administratorów systemowych i sieciowych w Gdańsku. Wymień kilka wiadomości ze współudziałowcem firmy. Prześlij CV.
Następnego dnia telefon i krótka rozmowa. Jeden współwłaściciel jest w Gdańsku, współwłaścicielka jest w Gdyni, ty jesteś w trzy kity daleko (Oksywie) – oboje są elastyczni proponują spotkanie w Mc Donaldzie w Gdyni Głównej (dworzec). Myślisz – podoba mi się ta elastyczność, zgadzasz się. Spotkanie krótkie, treściwie. Mały teścik – czujesz, że mogło pójść lepiej, ale strony są zadowolone. Pensja o połowę wyższa… Mówisz, że chcesz się z tym przespać i obgadać temat z żoną. Współwłaścicielka się uśmiecha – widzisz, że zapulsowałeś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Następnego dnia dzwonisz, że jak najbardziej perspektywa ci się podoba, zgadzasz się. Tego samego dnia jeszcze jedno spotkanie i podpisanie umowy. Pierwsza umowa, na której wynagrodzenie podane jest w kwocie netto.
???
Profit w trzy dni! (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Tl;dr znalazłem nową pracę i podpisałem umowę w 3 dni.
#coolstory #truestory
Pozdro turbo lato :D
@Mazowia: o co chodzi?
Możesz mnie poszukać z resztą na gl, nazwisko masz inne dane również.
@jak_to_mozliwe: Czyli pracujesz teraz w FM Group? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
znam też historię kolesia z patologicznej rodziny. Trafił do domu dziecka, ale po skończeniu 18 musiał iść dalej. Nie wiem teraz czy ktoś mu załatwił, czy sam sobie załatwił, ale dostał pracę w marynarce gdzieś w kuchni, czy coś takiego, na drugim końcu kraju, z dala od patologicznej matki itp. Ogólnie moim zdaniem zajebista opcja, dla kogoś po przejściach. Ale jego stara była tak p----------a,
@jak_to_mozliwe: Jak podniosą kwotę wolną od podatku do 10 000zł to dalej będziesz zarabiał tyle samo. Na Twoje szczęście to przez najbliższe 50 lat nie nastąpi.
@markedone: kolega ma podobne doświadczenia? :P