Wpis z mikrobloga

Ja tylko się zastanawiam kiedy wszyscy nowi na giełdzie skapną się że po miesiącu od zakupu CFD ropy trzeba wskazać miejsce odbioru baryłek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maceprotariusz: Zobaczycie za 30 dni jak będziecie zwlekać z odbiorem to wam potrącą srogie kary za magazynowanie baryłek na ich koszt, więcej was to wyjdzie niż zarobicie na CFD bo to wiąże się z opóźnieniami tankowców i każdy dzień opóźnienia może was kosztować do parudziesięciu tysięcy dziennie.

Już jeden miras się kiedyś tak w--------ł podczas covidu jak cena ropy na minusie była, chyba do teraz komornik go ściga.
  • Odpowiedz
@eehomonto: jak macie pozycje na ropie u jakiegoś brokera, to naciśnijcie na nią prawym, później wybierzcie "dostawa" i mozna np. Do paczkomatu wybrać, albo kurier, albo magazyn - dużo opcji. Paczkomat najtańszy.
  • Odpowiedz
@eehomonto: przecież to normalne, że sprzedaje się szybko przed upływem tego dnia wymagalności odbioru - a za jaką cenę, no to już loteria, nie bez powodu jest to "F" w nazwie (futures)

NIe wiem ilu ludzi faktycznie odbiera fizyczne beczki, macie jakieś staty? ()
  • Odpowiedz
@Ranger: nie wiem jak inni ale ja raz nie wyrobiłem sie ze sprzedażą gdy gralem na srebrze. J-----e ściągneli mój adres od brokera i przyszło mi 30 kg srebra w sztabkach po 100 uncji kazda. Do dzis sie tego cholerstwa nie pozbyłem, a żeby pokryć zobowiązanie musiałem zapożyczyć się w banku i u znajomych.
  • Odpowiedz