Aktywne Wpisy

marcelus +308
Mało informacji dało mi taką radość jak to. Chylę czoła przed ogromem pracy włożonej przez podmorskich policjantów. Najlepsze jest to, że teraz żaden taki zwyrol nie będzie spał spokojnie, tylko będzie się c--j budził w nocy z myślą czy już go mają, czy już trafili na jego trop. I dobrze. I tak ma być.
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
Mowa oczywiście o zatrzymaniu po 15 latach zwyrola, który zgwałcił i zameldował 13-letnia Izę w Gdańsku.
#polska
źródło: 1000037635
Pobierz
MrSzakal +116
Pamiętacie jeszcze czarne punkty z polskich dróg? Generalnie zdemontowali te znaki dobrą dekadę temu, ciekawe czy jeszcze gdzieś się jakiś ostał. Wydaje mi się, że w jakimś tam procencie mogły się przyczyniać do zdjęcia nogi z gazu.
Mnie w pamięci zakodował się taki znak na zakrętach gdzieś na Pomorzu na DK7, było na nim bardzo dużo „zabitych”.
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja
Mnie w pamięci zakodował się taki znak na zakrętach gdzieś na Pomorzu na DK7, było na nim bardzo dużo „zabitych”.
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja
źródło: IMG_3920
Pobierz

Tytuł:
Harry Potter i Insygnia ŚmierciAutor:
J.K. RowlingGatunek:
literatura młodzieżowaOcena:
10/10ISBN:
9788382659849Wydawnictwo:
Media RodzinaLiczba stron:
780Na brodę Merlina, ale to było dobre! Wspaniałe zakończenie trzymiesięcznej przygody czytelniczej, jaką dzieliłam razem z pięciolatkiem. Bombel dzielnie przetrwał nawet najtrudniejsze zadania i najstraszniejsze przygody i sam prosił o więcej, choć ja zakładałam, że wytrwa może jeden tom, także pozytywne zaskoczenie. Dodam, że bombel często boi się familijnych filmów, czy starszych bajek, które często mają straszne, złośliwe postacie, a w tle leci budująca napięcie muzyka i tak dalej. Okazuje się, że forma czytana była dla niego całkowicie akceptowalna.
Jeśli chodzi o książkę, w końcu po to się tu spotykamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Budowanie napięcia przez wielomiesięczne, bezowocne poszukiwania to był dla mnie totalny strzał w dziesiątkę. Elementy takie jak patronus łani, niebieskie oko w lusterku, symbol insygnii i powolne odkrywanie ich historii, odejście Rona, testament Albusa, umowa z goblinem i wiele wiele innych, które po drodze wydają się niepowiązane, a ostatecznie zbliżają do rozwiązania całej tej tajemnicy Dubmbledora i wszystkiego, czego nie powiedział Harremu.
A zakończenie - ostatnie 150 stron, które przeczytałam na jednym tchu, to po prostu majstersztyk. Nie byłam zawiedziona w żadnym momencie. Pani Weasley jako prawdziwy bad-ass, która kiedyś miała problem z pokonaniem bogina, a w obliczu prawdziwego zagrożenia zabija Bellatrix, prawdziwa historia Snape'a, Neville, który liduje rebelią!!! Zestawienie tego z próżnością Voldemorta, jego totalną ignoracją, która doprowadziła w ostateczności do pokonania go, wspaniałe!
Gdy przechodziliśmy przez te nieskuteczne poszukiwania z początku książki, nie wyobrażałam sobie jeszcze, jaki ta historia ma potencjał, jak to wszystko się wspaniale zepnie, jak to zakończenie nas wciągnie. Definitywnie moja ulubiona część!
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #literaturamlodziezowabookmeter
źródło: 1353037-352x500
PobierzNajbardziej mu było żal Hedwigi, więc wymyśliliśmy alternatywne zakończenie jej historii xD