Wpis z mikrobloga

@m-mmmm_marysia: "Czy istnieje jakikolwiek dowód, który mógłby zmienić twoje zdanie?" - to jest podstawowe pytanie, które pozwala odróżnić postawę (zdrowego) sceptycyzmu od myślenia spiskowego / magicznego.
  • Odpowiedz
@m-mmmm_marysia: szury, to niebezpieczne stworzenia. kiedys sam badalem temat, bo bliska mi osoba wierzyla w reptalian, chemtrails i inne wynalazki, choc akurat nie bylo mowy o plaskiej ziemi. sklonilo mnie to, zeby zbadac jak to wyglada w umysle takiej osoby, no i ponizej to jest cos takiego. wiec autor tego posta troche niepotrzebnie sie napocil, bo kopie sie z koniem.

Psychologicznie wygląda to tak:

Człowiek źle znosi chaos, przypadek i poczucie braku
  • Odpowiedz
@tom-ek12333: jak byłem młody to czytałem Mickapl i nie kupiłem mieszkania. Teraz czytając takich jak ty mógłbym rozdać wszystko i iść na ulicę płakać ale zmartwię cie, nic takiego się nie stanie.
PS też jestem po mibm a na lataniu w kosmos się nie znam. Ale dziwne ze usa dogadało się z USA i Chinami żeby kłamać
  • Odpowiedz
@pospolityrobak: bo gdyby negowali to by skończyli jak ja tutaj.
Ja kupuje jak najdłuższe obligacje jakie tylko są. To są nieruchomości w 2000 roku moim zdaniem.

@ossprime nas interesują te zalogowe. Jak widać USA poszło za ciosem. 6 razy dawno temu i elo.
  • Odpowiedz
@m-mmmm_marysia:

Na koniec mam prosty test myślowy:

Jeśli ktoś nie wierzy w lądowanie na Księżycu albo w postępy programu Artemis to zastanów się: czy istnieje jakikolwiek dowód, który mógłby zmienić Twoje zdanie? Jeżeli odpowiedź brzmi „nie", warto się na chwilę zatrzymać i sprawdzić, czy nie wpadliśmy w zamknięty model interpretowania rzeczywistości.

Bo wtedy problem przestaje dotyczyć
  • Odpowiedz
@tom-ek12333 az mnie coś w głowie zabolało od tych bzdur, dotrze się czujesz? w sumie widziałem kilku inżynierów mechaników, tylko takich szurów, ale wracaj lepiej do liczenia belek i pasjonowania się kątownikami.
dolor - @tom-ek12333 az mnie coś w głowie zabolało od tych bzdur, dotrze się czujesz?...

źródło: 2734

Pobierz
  • Odpowiedz