Wpis z mikrobloga

• 0
tam w tej maszynie może być linux jakby był windows to pacjent by czekał godzinę na obowiązkową aktualizację

@irenicus30: tak naprawdę to jest wina systemd
  • Odpowiedz
@mvmxks: @irenicus30 @mvmxks akurat tomografy obsługują takie urządzenia jak na screen, które nie są podłączone do neta a jedynie do serwera z bazą rejestrowanycj pacjentów. w trakcie trwania badania można śmialo odpiąć jeden bank z procesorem i ramem. podobnie dyski . informatyk instytucjji po prostu wchodzi w wyciąga trefny dysk, podłacza nowy , który od razu leci w macież bo sam bios juz pod to jest skrojony. teraz
wojciet - @mvmxks: @irenicus30 @mvmxks akurat tomografy obsługują takie urządzenia ja...

źródło: IMG20240318115526

Pobierz
  • Odpowiedz
@mvmxks: Tak naprawdę w takich zastosowaniach jak obsługa maszyn MRI używa się Windowsa, wbrew temu co kolektyw Linuksiarzy sobie wyimaginował. Nawet NASA na Artemis II używa Windowsa bo im Outlook nie chciał się odpalić.

Linuks zdominował serwery, czyli komputery z którymi zwykli ludzie nigdy nie muszą mieć bezpośredniej styczności. Wszędzie indziej albo Windows albo Mac, bo Linuks woli bawić się w to 0.1% rynku którym są gracze pecetowi zamiast robić
  • Odpowiedz
@mvmxks: Przecież NASA powinna używać profesjonalnego oprogramowania FOSS takiego jak Linuks czy Thunderbird, co to za znaczenie czy ten Outlook był na Windowsie czy na macOS skoro i to i to to to przebrzydłe własnościowe oprogramowanie które do niczego się nie nadaje? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 2
Przecież NASA powinna używać profesjonalnego oprogramowania FOSS takiego jak Linuks czy Thunderbird

@supra107: dalej nie udało Ci się przeczytać co?
  • Odpowiedz
@mvmxks: Doczytałem, wyszedłeś z tezą na tyle niedokładną że możesz wyjść zwycięsko nieważne jakie argumenty się rzuci. Zero konkretów, tylko teza która ma za zadanie spowodować że to ja wyglądam na tego niedoinformowanego, pomimo tego że ty nie jesteś w stanie podać żadnych konkretnych argumentów.

Miłej zabawy w tym swoim wyimaginowanym świecie. :*
  • Odpowiedz
  • 1
wyszedłeś z tezą na tyle niedokładną że możesz wyjść zwycięsko nieważne jakie argumenty się rzuci. Zero konkretów, tylko teza która ma za zadanie spowodować że to ja wyglądam na tego niedoinformowanego, pomimo tego że ty nie jesteś w stanie podać żadnych konkretnych argumentów.

@supra107: podales argument tak abstrakcyjny jak używanie przez jednego Astronautę komputera personalnego Outlooka jako udowodnienie, ze cala misja Artemis używa Windowsa
  • Odpowiedz
cala misja Artemis używa Windowsa

@mvmxks: Wcale tego nie powiedziałem? A ty mi mówisz że to ja gadam nie na temat? Boże człowieku litości, wróć do świata rzeczywistego a nie tego w twojej głowie xD
  • Odpowiedz
  • 1
Wcale tego nie powiedziałem? A ty mi mówisz że to ja gadam nie na temat?

@supra107: z tymi halucynacjami to chyba miałem racje:

Nawet NASA na Artemis II używa Windowsa bo im Outlook nie chciał się odpalić.
  • Odpowiedz