Wpis z mikrobloga

#sztucznainteligencja #ai #vibecoding #programista15k
techbrosi już zaczynają wieszczyć, że obecnie rozwój ai powstrzymuje 'human in the loop' twierdzą m.in, że przy długich wielogodzinnych sesjach kiedy im Klaudiusz myśli przez 6-12h blockerem jest to, że defaultowo model jest wytrenowany na wspólprace z człowiekiem(jak asystent: odpowiedz-reakcja) a nie samodzielne działanie

szczerze mowiąc nie czuje tego, może nie mam takich modeli jak oni z tym ich ultra-max-xhigh w najdroższych planach
czy jest aż taka róznica?
ja jestem dalej na etapie, że bez mojej minimalnej wiedzy o tym, że rm /* lub pkill python może zrobić kuku pewnie model by krązył caly czas w złym kierunku i marnował tokeny
jestem dalej na etapie gdzie model napisze 5000 testów, z których żaden sie nawet nie odpali bo nie ogarnał dobrze dependency injection
jestem na etapie, że jak mu dokładnie nie przypomne, że ma sobie ściągnać najnowsza dokumentacje biblioteki to sam sobie zmyśli wersje i implementacje, ktora nie istnieje
najdluższa sesje to miałem ok 25min i to wtedy jak chciałem zrobić cały projekt jednym promptem xd
nie wiem jak oni to robią, że im chodzi kilka godzin bez potrzeby ingerencji
nie wiem, może złe modele mam
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

techbrosi

@grand_khavatari:
jeżeli nie potrafią powiedzieć albo pokazać jak i na czym robią takie historie to zazwyczaj p--------o. Jeszcze czasami zasłaniają się tajemnicami biznesowymi.
Moim zdaniem takie historie narazie to science fiction jeżeli chodzi o szeregowego użytkownika. Chyba jeszcze nie ma na to zasobów. Trochę wyczekuję pierwszego spadku hajpu, żeby wypadło trochę trupów z szafy. W takich sytuacjach jest sporo niezadowolonych i ludzie zaczynają kłapać dziobami jak jest naprawdę.
  • Odpowiedz
nie wiem jak oni to robią, że im chodzi kilka godzin bez potrzeby ingerencji

nie wiem, może złe modele mam

@grand_khavatari: no na darmowych online to daleko nie zajedziesz. Ja uzywam gpt 5.2-5.4 high/xhigh i on potrafi mi dopisac 3000 linii kodu nowych funkci do silnika gry i dziala ...
A aplikacje webowe to sam testuje i debuguje w locie.
  • Odpowiedz