Wpis z mikrobloga

Serio to jest takie trudne samemu zdrobić zdjęcia i wystawić ogłoszenie sprzedaży mieszkania, że trzeba to zlecać pośrednikowi? Przecież to jest koszt 40-50k sumarycznie jeżeli pośrednik bierze od obu stron po np. 2.5%+VAT za mieszkanie 750k.

#nieruchomosci
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrzyjaznyMireczek rozmawiałem z pośrednikami jak sprzedawałem, ale na szczęście udało się bez. Nie rozumiem tego, skoro można dać po prostu mniej kilka tysięcy w ogłoszeniu, by nie karmić nierobów i szybciej sprzedać, a i tak dostanie się więcej za mieszkanie, niż z pośrednikiem.

Może jest tu korzyść, jeśli się nie jest na miejscu, ale chyba tylko wtedy.
  • Odpowiedz
@PrzyjaznyMireczek: Będę niedługo sprzedawał swoje mieszkanie i wezmę do tego pośrednika. Nie mam ochoty zajmować się oprowadzaniem każdego Janusza który chce je tylko obejrzeć żeby sobie postękać bo w tym czasie zarabiam pieniądze. Zatkało kakało?
  • Odpowiedz
@Pharos: no argument z oprowadzaniem każdego Janusza ma sens. Jak ktoś jest daleko albo rzeczywiście nie ma czasu to ewentualnie pośrednik, ale moim zdaniem bardzo dużo można zaoszczędzić czasu dobrym ogłoszeniem, o dobrej treści i z dobrymi zdjęciami oraz wideo. IMO to wyrzucanie do kosza 50k, które mogłyby zostać w twojej kieszeni i kupującego.
  • Odpowiedz
@PrzyjaznyMireczek: dwie sprawy. Nawet jak mieszkasz blisko to tracisz na to czas. A przychodzą oglądać ludzie których często nie stać. Bądź jacyś Janusze, z którymi będziesz musiał rozmawiać na poziomie, dlaczego nie sprzedasz o 100k mniej skoro jemu kolor płytek w łazience się nie podoba. Albo przyjdzie wykopek jakiś z tagu nieruchomości i ci powie że weźmie za połowę mniej bo są spadki. Xd Nie chce mi się użerać z
  • Odpowiedz