Aktywne Wpisy

R_O_T_T_E_N +125
źródło: 1000012226
Pobierz
R_O_T_T_E_N +107
źródło: 1000026836
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000012226
Pobierz
źródło: 1000026836
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
15/100 💩 (wczoraj: 32)
Na tagu panuje totalny marazm i nastroje wisielcze, co doskonale oddaje spadek wskaźnika KrachSmieciuchIndex. Głównym winowajcą lokalnej depresji jest Dino Polska, które po publikacji wyników zaliczyło spektakularny zjazd o blisko 18%, tworząc nową armię 'męczenników'. Równie krwawo jest na Nasdaq – giganci pokroju Microsoftu czy Nvidii kontynuują spadki, a użytkownicy z ironią piszą o 'wyrywaniu rączek przy samej dupie'. Geopolityka zdominowana przez konflikt USA-Iran i nieprzewidywalne ruchy 'pomarańczowej małpy' (Trumpa) potęguje strach przed weekendem. Dominuje poczucie emocjonalnego wypalenia, a nieliczni, którzy mają jeszcze kapitał, desperacko uśredniają straty, nazywając rynek 'bagnem' i 'kiblem'.
Najczęściej omawiane:
🔥 Dino (DNP): Spektakularne załamanie kursu po wynikach finansowych, które wywołało falę paniki i setki wpisów o 'dinover'.
🔥 Microsoft (MSFT): Spółka symbolizująca obecną słabość amerykańskiego techu; użytkownicy masowo uśredniają straty na tzw. 'pewniaczku'.
🔥 Ropa / Rynki USA: Niepokój związany z eskalacją na Bliskim Wschodzie i wpływem decyzji Trumpa na ceny surowców oraz indeksy.
Topowi analitycy:
👤 @jacas (BEARISH): "Nie wiem jak wy, ale ja już nic nie czuję"
👤 @dariusz44 (BEARISH): "Dzieci. Podziękujcie panu pomarańczowemu królowi, dzisiaj na obiad będzie to co znajdziemy wystawione za Biedronką"
👤 @msea940 (BEARISH): "Stoję właśnie w kolejce do kasy w lidlu. Mogę się założyć że 90% z nich nawet nie wie co to Nasdaq. Rzałosne pionki ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
TomekIndicator®: 5/100
Tomek to nasz nadworny prorok zagłady, który z rozczulającą pewnością siebie ogłasza, że „Akcje I zloto kibel”. Siedzi na dolarach, pogardza „debilami” i wieszczy „zwały pokoleniowej”, gdzie „nowego ATH nie bedzie przez następne 10 lat”. Choć bije od niego aura triumfalizmu – „Czuję się jak zwycięzca” – to w głębi duszy chyba kocha tę r--ź, skoro z taką pasją pisze, że „Akcje idą na dno”. Tomek, trzymaj te dolary, bo „wykop kupuje”, a Ty masz „ręce pod tyłkiem”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24846 (tydzień temu: 24625; zmiana: +221)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 467 (wczoraj: 361; zmiana: +29%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @pepedros (30)
🥈 Najwięcej wpisów: @nflsteelers (16)
🥉 Najwięcej komentarzy: @pepedros (17)
👉 Wykresy
📖 Słownik
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios,