Aktywne Wpisy
fux0cit +25
poznawanie kobiet po 30 be like XD p------e to zostaje singlem, pojade do jakiegos klasztoru w Gruzji i bede wypiekal chleb jako mnich, to ma wiecej sensu niz pisanie z kimkolwiek #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
edit: wiem, ze nocna ale niech wiesc sie niesie
edit: wiem, ze nocna ale niech wiesc sie niesie
źródło: IMG_1943
Pobierz
KukiScotland +26

Jestem w sytuacji, w której niedługo będę potrzebował auta i zastanawiam się nad wzięciem leasingu. Nie mam niestety aktualnie możliwości, aby za gotówkę kupić lepsze auto, a pomyślałem, że taki leasing to spoko opcja, żeby po 2 latach wykupić i mieć w miarę nowy samochód. Problem w tym, że totalnie się na tym nie znam i nie jestem pewien, czy na pewno opłaca się to tak, jak mi się wydaje.
Moja sytuacja jest taka, że mam JDG (ot, zwykłe b2b), ale jednocześnie prowadzę też inną, małą działalność, której specyfika wymaga ode mnie auta i wyjazdów kilka razy w miesiącu - dlatego szukam używanego i w miarę taniego, nie potrzebuję nówki sztuki, ale raczej musi być niezawodne.
Zaciekawiła mnie oferta automarketu, bo na pierwszy rzut oka jest chyba najbardziej korzystna finansowo. Chciałbym wziąć leasing na 24 mies., prawdopodobnie 20k km i z opcją wykupu na koniec. Czy poza tym, że muszę od nich dowiedzieć się, jaka będzie kwota wykupu, istnieją jeszcze jakieś opłaty, o których teraz mogę nie mieć pojęcia?
I jeszcze dwa pytania na koniec:
1) Czy kalkulatory online, pozwalające wyliczyć OC/AC w leasingu są wiarygodne? Bo jak rozumiem, wszelkie zniżki prywatne nie mają tutaj zastosowania?
2) Czy są jakieś haczyki, których powinienem być świadomy albo powinienem o coś zadbać?
Auto, które wstępnie mnie interesuje (lub podobne w takim zakresie cenowym): https://automarket.pl/oferta/hyundai/i30/255995/leasing?f=IjI0LDEwLDIwMDAwLDIsNDEi
#automarket #leasing #motoryzacja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
https://optif.pl/kalkulator-leasingowy/
Jeśli chodzi o OC i AC to każdy musi wyliczyć indywidualnie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny