Aktywne Wpisy

Fikster +318

Salido +257
Minął 18. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
76 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
81 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
76 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
81 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-9
Pobierz

"Bój się, gdy inni są chciwi, i bądź chciwy, gdy inni się boją. - Warren Buffett"
35/100 🚽 (wczoraj: 36)
Na tagu #gielda panuje wyraźny sentyment niedźwiedzi, choć z nutą rezygnacji i ironicznego humoru. Dominują wpisy o spadkach, "czerwonych portfelach" i "uśrednianiu" strat, zwłaszcza w kontekście spółek takich jak Microsoft, Oracle czy PZU. Wielu użytkowników obwinia "grubasa" lub "Małpę" (Trumpa) za obecną sytuację na rynku, a także wyraża obawy związane z wydarzeniami geopolitycznymi (Iran). Pomimo sporadycznych, pojedynczych sukcesów (np. Medinice), ogólny nastrój jest pesymistyczny, a inwestorzy są ostrożni, a nawet zrezygnowani. Niektórzy czekają na dalsze spadki, aby "kupować dip".
Najczęściej omawiane:
🔥 Microsoft (MSFT): Najczęściej omawiana spółka w kontekście spadków i "uśredniania" jej notowań. Użytkownicy ironizują na temat kupowania Microsoftu na dołkach.
🔥 Oracle (ORCL): Często wspominana wraz z Microsoftem w kontekście spadków i "uśredniania" strat. Pojawiają się wpisy o sprzedaży Oracle, aby wejść w Microsoft.
🔥 PZU: Wspominane w kontekście obaw związanych z wojną w Iranie i potencjalnych kosztów ubezpieczeniowych infrastruktury krytycznej.
Topowi analitycy:
👤 @bar125 (BEARISH): "Panie Boczek, patrz Pan, Microsoft po 374$"
👤 @robie_kulki_z_kociej_siersci (BEARISH): "Patrzę na mój czerwony portfel i czuję jakby grubas mi ruch...ł dziewczynę na moich oczach."
👤 @AXSIS (BEARISH): "CD Projekt i Asseco, chuy wam w czerep. Nie pozdrawiam - akcjonariusz"
TomekIndicator®: 78/100
Nasz kochany Tomek to wybitny analityk-rysownik, dla którego analiza techniczna to stan umysłu. Kiedy inni chcą szortować, on z rozczulającą pewnością siebie pisze: "coś mi mowi, że raczej ropa urosnie", dorzucając swoje legendarne "poważne kreski" na wykresach. Cieszy się jak dziecko, gdy "sp500 rośnie. Sytuacja z ropą uratowana". Tomek jest niepoprawnym optymistą, który w gąszczu własnych mazajów zawsze odnajdzie drogę na księżyc. Kibicujemy tej radosnej twórczości!
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24768 (tydzień temu: 24533; zmiana: +235)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 271 (wczoraj: 707; zmiana: -62%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @lubie_malowac_obrazy (17)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin, @widmo82 (9)
🥉 Najwięcej komentarzy: @lubie_malowac_obrazy (9)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
PobierzWołam: @Hazzy90, @CrispySabcia, @piotroo11, @jason676, @bibencjuch, @Voltrex, @ToksycznyGrubas, @smalu, @ercee, @Pawery1, @tom-ek12333, @lormont, @lalalaczek, @Cadfael, @arek_elita, @Usmiech_Niebios,