Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 20.03.2026, 22:01

"Dopiero podczas odpływu dowiadujemy się, kto pływał nago - Warren Buffett"

15/100 💩 (wczoraj: 30)

Sentyment na tagu #gielda jest skrajnie pesymistyczny, ocierający się o czarną rozpacz i apatię. Użytkownicy masowo raportują straty, a termin „Black Monday” odmieniany jest przez wszystkie przypadki. Głównym zapalnikiem paniki jest eskalacja konfliktu na Bliskim Wschodzie oraz działania Trumpa, nazywanego „pomarańczową małpą”, co przekłada się na wizję ropy po 200 dolarów i globalnej recesji. „Męczennicy” Microsoftu i XTB licytują się na procentowe obsuwy portfeli, a technika „uśredniania w dół” stała się obiektem drwin. Dominują memy o sznurze, jedzeniu makaronu za 4 zł i pracy w McDonald's. Perma-bear @tom-ek12333 wieszczy ostateczny upadek, a nastroje studzi jedynie wisielczy humor i wzajemne pocieszanie się w niedoli.

Najczęściej omawiane:
🔥 XTB: Spadki po wynikach określane jako 'sell the news' oraz coroczne zamieszanie z błędami w PIT-ach.
🔥 CD Projekt (CDR): Ogromna zmienność kursu po publikacji wyników finansowych i czacie inwestorskim.
🔥 Ropa / Iran: Obawy przed blokadą Cieśniny Ormuz i drastycznym wzrostem cen energii z powodu wojny.

Topowi analitycy:
👤 @bar125 (BEARISH): "W sumie nie potrzebowałem tych 3 posiłków dziennie, jeden starczy"
👤 @ja_tu_tylko_na_moment (BEARISH): "#gielda Klasyczek."
👤 @breakdown1 (NEUTRALNY): "Pogadamy za 40 lat"

TomekIndicator®: 8/100
Tomek to nasz wykopowy prorok zagłady, który z nutką wyższości ogłasza: „Coś mi tu śmierdzi Black Monday. Teraz to serio”. Chłop ewakuował się do dolara i „inkasuje te 3.5%”, wieszcząc, że „wszyskie akcje (...) zaczynają spadki”, a Nvidia oberwie jak spółki z bańki dot-com. Choć szydzi z byczków „wytrenowanych na kupowanie dipa jak pies Pawłowa”, to w głębi duszy poczciwiec, któremu „szkoda” reszty, bo „teraz to już strumień ewidentnie w dół”. Prawdziwy kapitan na mostku tonącego Titanica.

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24625 (tydzień temu: 24426; zmiana: +199)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 375 (wczoraj: 415; zmiana: -10%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @thisguy1 (49)
🥈 Najwięcej wpisów: @vladi_putin (18)
🥉 Najwięcej komentarzy: @thisguy1 (34)

👉 Wykresy

Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 20.03.2026, 22:01

"Dopiero p...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 20.03.2026, 22:01

"Dopiero p...
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach