Wpis z mikrobloga

#perfumy #frufrecki

Initio Addictive Vibration. W otwarciu czuć świeże, nieco cierpkie, zielone jabłko i winogrona. Przez parę pierwszych minut są to najbardziej intensywne elementy kompozycji, nadające perfumom energicznego charakteru. Dalej wychodzi głównie kwiecisty akord oraz wyraźna słodycz, w postaci miodu, który odbieram niestety mocno syntetycznie. Razem tworzy to zapach, kojarzący mi się z gumą balonową. Jest przede wszystkim słodki, mocno kwiatowy i nieco owocowy. Przechodząc w drydown uwydatnia się piżmowa baza, a kompozycja nabiera pudrowości.

Perfumy posiadają kobiecy profil. Podobieństwa do Aliena niestety nie ocenię, bo już zupełnie go nie pamiętam, niemniej jest to zapach o mocno designerskim charakterze. Kompozycja mająca podobać się otoczeniu, czyli standardowy kierunek dla Initio. Samo to nie jest dla mnie minusem, jednak tutaj jest dla mnie zbyt liniowo i słodko. Uważam, że w tej cenie zupełnie nie warto kupić flakonu, tym bardziej że jakościowo zapach się według mnie nie wyróżnia. Parametry solidne, a same perfumy na zimniejsze dni. Ocena końcowa 4/10

Zapach 5.5/10
Projekcja 6.5/10
Żywotność 7/10
Jakość/Cena 2.5/10

pozostałe recki
Frufruf - #perfumy #frufrecki

Initio Addictive Vibration. W otwarciu czuć świeże, ni...

źródło: AV

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach