Aktywne Wpisy

FunkyMonkey +1359
Najzabawniejsze, że konowały nie mają gdzie uciec. xD Bo co powiedzą? „Jak wam się nie podoba to wyjadę do Niemiec zarabiać dwa razy mniej”? xD
#lekarz100k #medycyna #konowalposting
#lekarz100k #medycyna #konowalposting

Odki +103
Postawienie domu w 2020 to byl mój najlepszy strzał w życiu. W sumie wydałem 600k a dziś od ręki dzieki miejscu w ktorym stoi daja mi za niego 2mln zl od ręki. (Północ Krakowa) Jak bardzo bym sie nie potknął finansowo w zyciu to jestem dalej na plus.
#gielda
#gielda

*Deklaracja -1776, Heinrich Marx ur. 1777.
Gdyby towarzyszom się udało wsztstko to, co planowali, to dzisiaj mówiąc Chiny myślelibyśmy tak jak o starożytnej wymarłej cywilizacji.
@niecodziennyszczon: Pamiętaj ,że piszesz to gdy żółtek nadal siedzi tam gdzie siedział a zachód zaczął nową wojne 3 tygodnie temu, chyba ,że dzikusów z USA którzy chyba są największymi podżegaczami wojennymi którego historia tej planety widziała nie uważać za zachód wtedy twój post miałby trochę prawdy w sobie.
Tak, że ten ich powrót do pierwotnego stanu rzeczy powinien sprowadzać się do "odizolowujemy się i wracamy do siedzenia na dupie i hermetycznego zajmowania się sobą tak jak przez poprzednie setki lat"
jeszcze w XVII wieku połowa światowego PKB to były Indie i Chiny, a ty tutaj snujesz bajki o rozwiniętym zachodzie
Pomyśleć jaki Chiny by zrobiły skok rozwojowy, gdyby tam było inaczej.
to, że nie okradali i nie mordowali ludzi za oceanem to na ich plus :)
a co europa zrobiła? okradała wszystkich dopóki się dawali, po czym dwa razy samobójczo urządziła sobie takie wojny, że do dzisiaj pozostają bóle fantomowe po byłych mocarstwach i
Nie sposób zaprzeczyć osiągnięciom gospodarczym ChRL, przy tej masie twierdze ze mogi osiągnąć dużo więcej, gdyby mieli inny system.
Nie byłem byłem tam wszędzie i oczywiście nie znam wszystkich, ale moje doświadczenia i to co mówią sami Chińczycy daleko nie zawsze zbiega się z tym, co mówią sinofile czy